Fårup

Dement mand påkørt af tog ved Fårup

Arkivfoto

En 66-årig dement mand fra Fårup, blev påkørt af et tog på strækningen mellem Handest og Fårup torsdag formiddag. Den ældre mand omkom ved påkørslen som skete omkring klokken 09.50 i sydgående retning.

Nordjyllands Politi betragter påkørslen som en tragisk ulykke og oplyser at den 66-årige var kommet gående ad banestrækningen. På trods af lokoførerens advarsler med signalhornet, blev manden alligevel ramt. De pårørende er underrettet.

Kort før ulykken havde den 66-årige forladt Fårup Ældrecenter, hvor han var beboer. Han havde en GPS-enhed på sig, på grund af demens, så personalet på ældrecentret kunne følge hans færden.

Centerleder Jens Aage Kahr fra Fårup Ældrecenter oplyser til Nordjyske at beboeren var vant til at færdes frit og gå ture.

Centerlederen understreger, at der ikke er lovhjemmel til at forbyde udgang for beboerne og mener ikke, at personalet har handlet forkert op til ulykken. Personalet ville dog reagere, hvis den pågældende beboer havde været væk i længere tid.

Centret har drøftet sagen med de ansatte, men finder ikke umiddelbart anledning til at ændre procedurerne, selvom ulykken har chokeret både personale og beboere.

Kommentarer