Debat og politik

Debatindlæg: S-regeringen smadrer ansvarlig dansk minkbranche

Debatindlæg af Britt Bager
Folketingsmedlem for Venstre – valgt i Østjylland

I disse uger aflives millioner af mink som følge af coronakrisen. Selv hvis minkene ikke er smittede, risikerer de at skulle aflives. Dermed står rigtig mange familier til at miste deres levebrød helt uden at få en rimelig kompensation af staten.

Det skyldes en beslutning om, at samtlige mink på minkfarme inden for en afstand af 7,8 kilometer skal slås ihjel, hvis bare en enkelt minkfarm er ramt af corona-smitte.
Den socialdemokratiske regering har egenrådig besluttet at slå raske mink ihjel. I Venstre er vi selvfølgelig indstillet på at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Men så længe der intet sundhedsfagligt grundlag er, er det svært at forstå logikken i, hvorfor raske mink skal aflives. Det er helt almindelige og hårdtarbejdende danskeres levebrød, vi taler om her. Danske arbejdspladser og dansk eksport

De danske Minkfarme er verdenskendt for sin høje dyrevelfærd og store professionalisme. Det er en branche med mange danske arbejdspladser, der er eksportindtægter for mere end fem milliarder kroner. Men med regeringens håbløse corona-håndtering, bliver det svært at redde alle arbejdspladser ligesom eksporten af danske kvalitetsmink vil falde.

Den socialdemokratiske regering er godt i gang med at smadre hele den danske minkbranche – og uden et sundhedsfaglig grundlag at stå på. Hvor er dokumentationen for, at man ikke kan isolere mink i stedet for at slå dem ned? Hvor er dokumentationen for, at det lige præcis en radius på 7,8 kilometer, der er den rette? Og hvorfor skal der være forskel på den kompensation, man yder til minkfarmene, det giver absolut ingen mening.

Regeringen er ved at miste grebet om Corona. Der er ingen tvivl om, at det er statsministerens ansvar at få sat en stopper den fejlslagne politik, som har ført til at corona-virussen nu spredes fra landsdel til landsdel – og på kort tid kan lægge hele den danske minkbranche øde. Lad os nu træffe beslutningerne på et oplyst og sundhedsfagligt grundlag i stedet for at famle i blinde. Det er, det mindste vi kan gøre for vores medborgere, for hårdtarbejdende danskere og for deres familie.

Kommentarer