Randers By

Debat: Det er muligt at sikre velfærden

Fælles budgetforslag fra Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten: Det er muligt at sikre velfærden.

Kernevelfærden skal sikres og forbedres, mens politikere og top-embedsmænd må gå ned i løn, prestigeprojekter stoppes, og skatterne sættes en smule op. Det er hovedingredienserne i det fælles forslag til budget for Randers Kommune, som Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten fremsætter

I dag, torsdag den 11. oktober, skal politikerne i Randers Byråd vedtage det kommunale budget for 2019-22. Selv om Venstre, Dansk Folkeparti,  Konservative og Socialdemokratiet allerede har indgået et budgetforlig, der indebærer store nedskæringer på velfærden, præsenterer Enhedslisten, Beboerlisten og Velfærdslisten et fælles forslag til budget.

– Til forskel fra tidligere år er forslaget ikke et udtryk for, hvad vi ville gøre, hvis vi havde flertal. Forslaget er derimod et udtryk for, hvad der burde have dannet grundlag for en fælles budgetaftale mellem de partier og lister, der gik til valg på bedre velfærd gennem højere skatter. Jeg håber, de byrødder, der i valgkampen lovede bedre velfærd, dropper nedskæringsforliget og i stedet holder fast i valgløfterne. Vores forslag viser, at det er muligt at gøre de socialdemokratiske valgløfter om bedre velfærd til virkelighed. Det er et spørgsmål om vilje, siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten.

– Kommunevalget resulterede i en anden borgmester, men det er fortsat blå nedskæringspolitik, vi ser i flertallets budgetforslag. Venstre og Dansk Folkeparti er fortsat garanter for, at forringelserne på ældre, børn, skoler, arbejdsløse og handicappede fortsætter – nu sammen med det socialdemokratiske støtteparti, siger Bjarne Overmark, medlem af Randers Byråd for Beboerlisten.

– Forslaget er det første budgetforslag, Enhedslisten er med i. Vi mener, det er et rigtig godt alternativ til forligspartiernes budgetforslag, da forslaget ikke kun opfylder nogle af vores egne krav, men også nogle af Socialdemokratiets. Derfor er det ikke et drømmebudgettet, men et budget der reelt set kunne være et flertal for. Og bedst af alt er det et forslag, der på mange måder vil være bedre for borgerne i Randers Kommune, siger Frida Valbjørn Christensen, medlem af Randers Byråd for Enhedslisten.

Læs hele forslaget her.

Kommentarer