Debat og politik

Debat: Kvinder og mænd er forskellige

Arkivfoto: Arne Erikslev

Debatindlæg af:
Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ

Hvor blev jeg glad for at læse artiklen i Erhverv + Østjylland, torsdag: ”Vi skal turde tale om, at kvinder og mænd er forskellige”, og det må der gerne være, af Anne Stampe, der er direktør/investor og medstifter af Nordic Female Founders med videre.

Denne modige udtalelse i relation til at få kendskab til kvindelige iværksættere, som rollemodeller, for at flere kvinder kommer på banen, må være et godt initiativ. Hun peger således på, at der ikke skal være en kønskamp, hvor kvinder skal være små mænd, men at de kan noget andet, som for eksempel at være gode til at bruge investeringskroner til at skabe større omsætning, men at de omvendt også har brug for mændenes risikovillighed. Hvorfor hun fastslår, at kvinder og mænd har brug for hinanden og at kunne spille sammen.

Selv ønsker hun ikke gerne at blive valgt til en bestyrelse på grund af sit køn. Selv kender jeg heldigvis flere kvinder i erhvervslivet, som har den samme indstilling. Vi hører heldigvis ikke så meget mere til tidligere direktør og bestyrelseskvinde Stinne Bossen, der ønsker, at der skal være en kvindekvote i bestyrelser på mindst 40 pct. 

Vi kan og skal ikke lave om på, at kvinder og mænd er forskellige både i social, psykisk og biologisk henseende.

Vi skal på dette punkt heller ikke efterligne Sverige, hvor man i børnehaver, hvor børn skal have en pædagogisk tiltaleform ”hen” i stedet for ”hun” og ”han”.  

Hvad bliver det næste?

 

Kommentarer