Randers By

Debat: Enhedslisten smidt ud af forhandlingerne

Debatindlæg af Frida Valbjørn Christensen, Medlem af Enhedslisten (Ø)

Allerede torsdag eftermiddag bliver Beboerlisten, Velfærdslisten og Enhedslisten smidt ud af forhandlingerne med beskeden om, at Borgmesteren ikke har tillid til os. Dette til trods for, at vi aldrig har brudt en aftale med “Social”demokratiet.

Senere i forhandlingerne bliver håbet endnu mindre, da det viser sig, at Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre heller ikke er en del af forhandlingerne længere. Her viser det sig, at Torben Hansen for alvor har valgt side, da det hele ender med et håbløst, asocialt og ekstremt dårligt prioriteret budget.

Torben havde mistillid til listerne, men de socialdemokratiske vælgere bør have større mistillid til Torben.

Budgettet lever faktisk alt andet end op til Borgmesterens valgløfter. Der er prioriteret mursten, veje og opsparing til “Byen til Vandet”- alt sammen penge, der er taget fra vores fælles velfærd i form af store besparelser på blandt andet ældre, skolerne og de svageste borgere i kommunen. Fuldstændig ansvarsløse prioriteringer over hele linjen.

Enhedslisten siger pænt “nej tak”. Vi gik ellers ind til forhandlingerne sammen med Beboerlisten og Velfærdslisten uden faktiske krav. Der var flertal for et ansvarligt, socialt budget, men Torben Hansen valgte side.

Enhedslisten mener, at set i et bredt perspektiv er en kommune som Randers nødt til at investere mere langsigtet i sine borgere, for hvis man har det godt mentalt/fysisk og har ro på i sin dagligdag, så bliver man alt andet lige en større ressource for samfundet og kan bidrage til lokalområdet, så det samlet set bliver et godt sted at bo og leve – et sted, der fungerer. Byens borgere får det ikke bedre af, at en udefrakommende virksomhedshaver bygger domicil billigt, tæt på motorvejen – og der vil ikke være flere tilflyttere, hvis skolerne og institutionerne er dårlige, og der ikke er pædagoger og lærere nok til at tage sig af børnene.

Med investering i velfærden ville der også blive åbnet op for nye arbejdspladser til de, der ikke nødvendigvis har en mangeårig, høj uddannelse bag sig – og det er der mange af kommunens arbejdsløse, der ikke har.

Sådan gik det desværre ikke denne gang.

Tillykke til de borgerlige partier i byrådet, der fik præcis det, som de ville have. Og tillykke med de hele 13 ekstra mandater, den borgerlige fløj har fået at rutte med i form af Socialdemokratiets byrådsgruppe.

Kommentarer