Udbyneder

Den Danske Salmeduo spiller i Udbyneder Kirke

Den Danske Salmeduo: Christian Vuust på saxofon og Hans Esbjerg på klaver.

I 2017 fejrer vi, at det er 500 siden, Martin Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg. Det skete den 31. oktober 1517. Reformationen fik betydning for både det danske samfund og den danske kirke, dansk identitet og bevidsthed.

Luther gav kirkemusikken tilbage til folket, og det er værd at markere: Den anmelderroste Danske Salmeduo – Christian Vuust på saxofon og klarinetter og Hans Esbjerg på klaver – har lavet en række instrumentale nyfortolkninger af Luthers salmemelodier, som de vil optræde med i Udbyneder Kirke den 7. november klokken 19.00.

Duoen ønsker at vise musikkens levedygtighed og tidløshed og det gør de ved at bære reformationstidens salmer ind i vores samtid.

Reformationen bidrog blandt andet til at give salmesangen i gudstjenesten tilbage til menigheden – og har derved haft stor betydning for den folkelige fællessang i de nordiske lande. Det er derfor særligt oplagt, at der også bliver sunget fællessalmer under koncerten

Koncerten er arrangeret af Nordre Provsti i samarbejde med Udbyneder-Kastbjerg Menighedsråd. Der er gratis entré ved koncerten.

Kommentarer