Randers By

Danmarks flotteste elev-hotel indviet i Randers

Se billedserie Lærer, mentor og leder af Tradium College, Henrik Fabricius, gav Randers Netavis en rundvisning på det nye elevhotel, og han glæder sig til at byde de første beboere indenfor fra næste uge. Foto: Randers Netavis.

1.000 farvestrålende balloner blev i går torsdag eftermiddag sendt til tops som symbol på den dynamik, der kommer til at kendetegne det sociale miljø på Tradium College.

Mens regeringen forleden fremlagde forslag om at bygge flere skolehjem, hvor de unge kan bo under uddannelsen, som et vigtigt tiltag for at få flere unge på erhvervsuddannelserne, så har Tradium i Randers allerede gjort noget ved det, og torsdag blev Tradium College indviet.

Per Hastrup, formand for DI Randers-Norddjurs, var en af talerne ved den festlige indvielse, og han glædede sig over Tradiums store investering i nye rammer.

– Jeg taler hver dag med virksomheder og mestre, som kæmper for at få kvalificeret arbejdskraft for at kunne følge med de fyldte ordrebøger. Jeg er overbevidst om, at med byggeriet af så flot et elevhotel, har Tradium taget et stort ansvar for at give de unge de bedste betingelser under deres uddannelse. Det er virkelig et fysisk bevis på, at I gør noget for at gøre det attraktivt at tage en erhvervsuddannelse. Der kan ikke gøres nok for at vende udviklingen. Tradium viser vejen, og allerede har gjort ord til handling.

De unge føler sig værdsat

Ditlev Piper, der er HR, Kommunikation og CSR Direktør i Dagrofa, var ligeledes begejstret for det nye college.

– Når man får så flotte rammer, får det de unge til at føle sig værdsat. Det er tydeligt, at de er i centrum. Derfor er jeg sikker på, at Tradium College kan få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. De unge er i dag meget sociale og ønsker muligheder for, at det faglige niveau er højt, og det sociale matcher som en helhed og det kan Tradium College sikre. Tradium College kan bidrage til, at eleverne får en følelse af sammenhæng – at de føler sig som en stor familie – at de glæder sig til de forskellige skoleophold. De får mulighed for at skabe venskaber på Tradium College, som går ud over den tid, hvor de bor der, ja måske for resten af livet.

På søndag flytter de første elever ind, og de kan glæde sig til at tage en topmoderne bygning indrettet med lækkert nordisk design i brug. Alle værelser er møbleret, har eget bad og toilet. Eleverne skal kun fokusere på det, der skal forme deres fremtid – nemlig deres uddannelse, deres interesser og deres mange nye relationer.

Fakta

Tradium College er indrettet i en hyggelig og lækker atmosfære med fokus på fællesskabet. Med fællesrum, lounge og stor tagterrasse er rammerne designet til at styrke elevernes sociale liv. Derudover får eleverne adgang til Tradium Toolbox, der rummer fitness, idrætshal, e-sport, værksteder med 3D-printere og meget mere.

Det nye elevhotel danner et T og har plads til 120 elever og kursister.

Byggeriet er på 2.400 m2 og i tre etager, og skal gøre det muligt for Tradiums elever og kursister at bo i spændende og trygge rammer, mens de uddanner sig.

Det er rådgivende ingeniør Jakob Keller og Brian Andersen fra Randers Arkitekten, der har omsat Tradiums tanker til tegninger, mens det er Jorton, der har gjort tegningerne til virkelighed.

Om Tradium

Erhvervsskolen Tradium er et uddannelsesmæssigt kraftcenter, som udbyder en lang række ungdoms-, voksen- og efteruddannelser inden for det merkantile og tekniske område: hhx, htx, eux, eud og AMU. Skolen beskæftiger 500 medarbejdere og underviser 3.200 årselever på syv adresser i Randers, Hobro og Pederstrup. Tradium har en vision om at være en internationalt orienteret og stærk partner for erhvervslivet samt en udviklende og attraktiv arbejdsplads med professionelle medarbejdere.

Kommentarer