Ø. Tørslev

Danmarks bedste løg er fra Øster Tørslev

Erik Andersen, Øster Tørslev, repræsenteret ved Uffe Bach Søgaard, som vandt den økologiske del af konkurrencen. Foto: Stig F. Nielsen

Erik Andersen fra Øster Tørslev er vinderen af årets konkurrence om at producere det bedste økologiske løg i Danmark.  Det blev en realitet, da Avlerforeningen af Danske Spiseløg  fejrede løgavlerne på foreningens årsmøde den 24. januar. 

Erik Andersen vandt den økologiske del af konkurrencen med et udbytte på 31.1 ton per hektar. Det var det laveste udbytte blandt de tre finalister, men kvaliteten af løgene fra Øster Tørslev var så høj, at Erik Andersen opnåede det højeste antal point foran Peter Bay Knudsen fra Skiftekjær Økologi ved Svendborg.

Udover hæderen modtog Erik Andersen, som var repræsenteret ved Uffe Bach Søgaard, en check på 5.000 kroner, blomster og en vandrepokal.

– Vindermarken var på jomfruelig jord, fortæller Uffe Bach Søgaard, som også fremhæver sorten, Hylander fra Bejo, som en medvirkende årsag til det flotte resultat.

En anden stor årsag til den gode kvalitet på løgene i Øster Tørslev, er, at der anvendes en større rækkeafstand og et mindre plantetal, end andre løgavlere. På den måde er der mere plads og luft mellem løgene i marken, som dermed er mindre udsatte for svampeangreb.

Årets flotteste løg

Kvalitet er en vigtig parameter, specielt hvis man vil eksportere sine løg. Derfor fortsætter kåringen af sæsonens flotteste løg for femte år i træk.

Rasmus Bager, Samsø, blev en suveræn vinde raf Årets Flotteste løg med det højeste pointtal på alle parametre.

Kommentarer