Randers By

Dagtilbud får flere vuggestuepladser i Randers

Randers Kommune tilbyder fremover flere pladser i vuggestuerne. Arkivfoto

Flere børn i Randers Kommune betyder øget efterspørgsel på vuggestuepladser. Derfor har Børne- og familieudvalget netop godkendt et forslag om at udvide vuggestuerne med flere pladser allerede fra foråret 2018.

Den seneste børneprognose viser, at der i løbet af de kommende 10 år vil ske en stigning i antallet af børn i alderen 0-2 år i Randers Kommune.

– Det er rigtig positivt, at der er en efterspørgsel på flere pladser i vores vuggestuer. Det er en udvikling, vi er glade for, og derfor skal vi også kunne imødekomme den nu og her. Helt konkret har forvaltningen udpeget fem institutioner, som udvider antallet af pladser allerede her i første halvår af 2018, fortæller Anders Buhl-Christensen, formand for Børne- og familieudvalget.

Børne- og skoleforvaltningen har samtidig indstillet til udvalget, at der også bliver lavet en mere langsigtet løsning.

– Men den nuværende kapacitet er vi ikke rustet til den stigende efterspørgsel, som vi forventer på længere sigt. Derfor er det helt centralt, at vi både har en løsning på den korte bane og en løsning på, hvordan vi over de kommende år kan finde anlægsmidler til bygning af flere institutionspladser, forklarer Michael Maaløe, der er direktør for Børn og Skole i Randers Kommune.

I første omgang vil Randers Kommune udvide vuggestuerne med 42 nye pladser, som løser det pladsbehov, der er nu og her. Udvidelsen med de 42 pladser vil allerede blive realiseret i foråret 2018.

– De fem institutioner, som i første omgang bliver udvidet med flere pladser, er blandt andet valgt ud fra, hvor vi geografisk kan se den største efterspørgsel. Generelt har vi stort fokus på, hvordan vi bedst muligt gearer den kommunale dagpleje og vuggestuer til at håndtere den positive efterspørgsel, fortæller Michael Maaløe.

Kommentarer