Fårup

Cykelglæde på den helt store klinge i Fårup

Eleverne i 3. A fra Fårup Skole og Børneby er de glade vindere af en tur til Djurs Sommerland. Klassen har vundet den lokale førstepræmie i kampagnen "Alle Børn Cykler" Foto: Randers kommune

Eleverne i 3. A fra Fårup Skole og Børneby er de glade vindere af en tur til Djurs Sommerland. Klassen har vundet den lokale førstepræmie i kampagnen “Alle Børn Cykler”.

“Har jeg fået et kryds? Og husk lige, jeg havde hjelm på. Må man gerne tjekke sin cykel to gange? Må vi cykle op på banen nu, eller skal vi vente til idræt?”

“Alle Børn Cykler har virkelig fået 3. A op i gear, og forældrene har bakket 100 procent op,” siger to glade klasselærere Pia Hinrichsen, Ole Breer og klassens pædagog Steven Hansen.

Den landsdækkende kampagne “Alle Børn Cykler” kørte i september måned i år på mange skoler i hele Danmark. Formålet med kampagnen er at motivere flere elever til at vælge cyklen som transportmiddel til skole og fritidsinteresser.

“Eleverne elsker vores permanente cykel-øvebane. Specielt i de årligt tilbagevendende fjorten dage, hvor kampagnen Alle Børn Cykler forløber, er der tæt trafik på banen. Eleverne får skærpet deres færdigheder på cyklen, og cykelglæden er helt oppe på den store klinge,” fortæller Ole Breer. 

Pia Hinrichsen tilføjer, at forældrene har været gode til at bakke op om kampagnen:

“Det lykkes os altid ved deres hjælp at få alle klassens cykler bragt til skolen i kampagneperioden, så eleverne føler fællesskabet omkring at få trampet pedalerne flade. Der er elever, som ikke har mulighed for at cykle i skole, hvor skolevejen er lang og måske ikke egnet til mindre børn, men hvor forældrene er gode til at bringe cyklerne til skolen, hvor cyklen så er på skolen i hele perioden til stor glæde i frikvartererne og f.eks. idrætstimerne, hvor der bliver leget og trænet færdselsregler. ” 

De klasser, der deltager i kampagnen, har mulighed for at vinde nationale og lokale præmier. Jo flere dage eleverne cykler, desto flere lodder får de i den afsluttende lodtrækning om at vinde præmier til hele klassen. Både cykling til og fra skole, cykling i fritiden som en aftentur med forældrene og cykling til og fra fritidsaktiviteter tæller som cykeldage. Cykling med hjelm giver dobbelt point. 

Randers Cykelby støtter hvert år kampagnen “Alle Børn Cykler” med lokale præmier. Og mens førstepræmien, en tur til Djurs Sommerland, gik til 3. A fra Fårup Skole og Børneby, så kan eleverne i 2. B på Kristrup Skole se frem til en tur i biografen, da de vandt andenpræmien, mens 1. C på Assentoftskolen har cyklet sig til tredjepræmien: 1000 kroner til klassekassen.

I årets Alle børn cykler-kampagne, der kørte fra den 5. til den 18. september 2022, deltog mere end 1000 elever aktivt i Randers Kommune. Eleverne kom fra 31 klasser ved syv af skolerne i Randers Kommune. På landsplan deltog mere end 92.000 elever fra skoler i 38 kommuner.

De heldige vindere af den landsdækkende hovedpræmie er 5. B fra Lynghøjskolen i Svogerslev. Her kan hver elev i klassen kan cykle afsted på en Principia mountainbike fra HF Christiansen. I hovedkonkurrencen vandt 2.B fra Munkholmskolen i Stevnstrup også en lille præmie i form af omgang bolsjer til klassen.

“Alle Børn Cykler” er arrangeret af Cyklistforbundet i samarbejde med TrygFonden. Du kan læse mere om den landsdækkende kampagne på www.abc-abc.dk.

Kommentarer