Randers By

Corona Jul i Randers Midtby 2020

Se billedserie Jul i Randers bliver i år afholdt på hel andre måder end den plejer. Billedserie: Jan Szwed.

Jul i Randers bliver i år afholdt på hel andre måder end den plejer, men det holder ikke Randers City tilbage for at pynte byen. Derfor er der igen lys på Rådhustorvet og i gågaderne, samt en nyhed i form af en 7 meter høj Bjørn som kan ses på Østervold.

Fredag aften blev der tændt lys på juletræet men ikke som det plejer. TV2 Østjylland var med og sendte live herfra. Se indslag nederst i artiklen.

Aftenens gæst var Christian Degn, kendt fra TV, der stod for tænding af juletræet. Juletræstændingen var et led i TV2’s serie om Christian Degn og alle de ting, han ikke har fået lært af sin far. Sidstnævnte var også til stede, og var med kurven fra Falcks stigevogn .

Der var også en personlig hilsen fra Julemand og Julemor som var på besøg fra Kongsgården.

– Julemor og jeg følger situationen om COVID-19 tæt i Danmark, og vi må sige, at det ikke bliver nemt at være julemor og julemand i julen 2020, udtaler Julemanden.

– Børn skal mærke nærhed fra Julemor og mig, selvom det bliver på afstand, selvom mange julefester er blevet aflyst, som vi godt kan forstå. Vi skal passe godt på hinanden, så vi kan holde jul sammen helt raske. Men vi vil savne alle de dejlige kram, som vi normalt får, når vi besøger Randers City i december. Men det kan ikke holde os væk, vi skal bare tænke os godt om, når vi møder alle de dejlige børn i Randers City.

Men Julemor og Julemanden gør ikke følgende:

– Vi giver ikke kram
– Vi giver håndtryk med handske, der er sprittet af, på en 2 m lang stang
– Børn og voksne anbefales at have handsker på
– Vi synger ikke, men danser med afstand til hinanden til dejlig julemusik omkring juletræet
– Slik og julekort gives også på en stang
– Vi mødes altid i den friske luft og ikke indenfor

Men du kan opleve nærheden på 2 måder, nemlig at se julemanden læse en julehistorie på skærm eller modtage et håndskrevet julebrev fra julemanden. I 2019 skrev julemanden 340 breve til børn i Danmark og vi skrev også 2 breve til søde danske børn i Kina og vi fik nogle fantastiske billeder af 2 børn, der læser deres brev i Kina, det varmede et gammelt julemandshjerte hjemme på KongsGården.

Det er gratis at se og høre en julehistorie samt at modtage et julebrev fra Kongsgården.

– Vi er sikre på, at børnene ikke føler sig snydt med de 2 måder, og vi i fællesskab vil sørge for, at julehumøret vil stige i Randers City og i hele Danmark, når vi giver nærhed på afstand.

– Lige nu arbejder tekniknisserne på, at jeg kan sidde i min stol og læse mine julehistorier live på Facebook, men det vil jeg fortælle mere om, når nisserne har gjort deres arbejde, siger Nicolas Julius Julemand fra pejsestuen på KongsGården, inden duftens af julemors frisk lavet risengrød lokker julemanden væk fra skrivepulten.

Se indslag fra TV2OJ her:

Kommentarer