Randers By

Claus Omann efter styrtdyk i erhversmåling: “Det er ikke tilfredsstillende”

Claus Omann Jensen er slet ikke tilfreds med ny måling fra Dansk Industri, der giver Randers Kommune en plads som nummer 52. Dermed ligger Randers i midterfeltet i Danmark.

Borgmester Claus Omann Jensen (V) er slet ikke tilfreds med Dansk Industris nye måling for kommunernes erhvervsklima, hvor Randers Kommune dykker fra en placering som nummer 36 til en placering nummer 52.   

–Årets resultat af DI-målingen er ikke tilfredsstillende. Vi går 16 pladser tilbage. Det tager vi til os og fastholder kursen, hvor vi hver dag knokler for at levere de resultater, som erhvervslivet efterspørger. Dette resultat motiverer os til at arbejde endnu hårdere, siger borgmester Claus Omann Jensen.

Andre kommuner har gjort det bedre

Claus Omann Jensen henviser dog til undersøgelsens absolutte tal. Her viser erhvervsvirksomhedernes overordnede tilfredshed i det store og hele, at der ikke er nogen voldsom forskel i karakteren fra 2015 til 2016, nemlig omkring 3,5 ud af fem mulige. Andre kommuner har bare gjort det endnu bedre.

– Jeg kan også konstatere, at kommunen i 2015 gik tilbage i Dansk Byggeris undersøgelse og sprang frem i DI’s, mens det nu er modsat i 2016, hvor Dansk Byggeri vurderede os 20 pladser højere i år end i 2015.

Læs her: Randers går 20 pladser frem i erhvervsvenlighed

En styrket fortælling om Randers

Claus Omann Jensen peger derudover på, at Dansk Byggeri sidste år havde Randers kommune som den bedste i landet i forhold til kategorien dialog med erhvervslivet. Det synspunkt havde DI ikke.

– Vi skal glæde os over, at det generelt går fremad i Randers. Ledigheden er faldende. Det lysner. Vi er også godt i gang med at styrke fortællingen om Randers. Der sker rigtig meget godt her, og det skal vi i fællesskab blive gode til at fortælle. Nu kridter vi i kommunen skoene og rækker efter en bedre placering næste år, siger Claus Omann Jensen.

 

 

Kommentarer