Randers By

Claus Omann Jensen genopstiller ikke som borgmesterkandidat

Tidligere borgmester Claus Omann Jensen (V), her afbilledet under valgkampen op til KV2017, genopstiller ikke som borgmesterkandidat i 2021. Det meddelte han tirsdag aften på Kommuneforeningen Venstre Randers' generalforsamling. Foto: Randers Netavis.

Venstre i Randers skal ud og finde en ny borgmesterkandidat for partiet inden næste kommunalvalg i 2021. Det blev klart tirsdag aften, da Kommuneforeningen Venstre i Randers afholdte sin årlige generalforsamling.

Til Venstres generalforsamling tirsdag 20. marts meddelte tidligere borgmester Claus Omann Jensen, at han ikke er borgmesterkandidat til næste kommunalvalg.

Venstre vandt i 2013 borgmesterposten i Randers, hvor partiet opnåede 17.358 stemmer. Heraf gik 7.668 stemmer personligt til Claus Omann Jensen.

Ved kommunalvalget fire år senere i november 2017 gik Venstre markant tilbage, mens Socialdemokratiet genvandt majoriteten, hvilket på valgnatten medførte, at Torben Hansen overtog borgmesterposten.

– Da jeg tilbage i 2011 takkede ja til at være spidskandidat for Venstre i Randers lovede jeg, at jeg ville give seks år af mit liv til partiet – 24/7, 365 – hvilket jeg har gjort. Nu melder jeg ud i god tid, at jeg ikke er kandidat til borgmesterposten næste gang, så vi i Venstre Randers kan finde, forberede og føre en ny kandidat i stilling over de næste par år.

Forståelse fra partifællerne

Formand for Kommuneforeningen Venstre i Randers, Knud Pedersen, modtog beslutningen fra Claus Omann for nogle dage siden.

– Claus har gjort en kæmpe indsats for Venstre – og for Randers i det hele taget. Jeg respekterer hans beslutning og ser frem til, at vi fortsat har Claus på en stærk plads i byrådet. Han har jo ikke meldt sig ud, men fortsætter med uformindsket kraft de næste fire år, hvor vi er i opposition, siger Knud Pedersen til Randers Netavis.

Selv om Venstre ikke genvandt borgmesterposten, mener Claus Omann Jensen, at partiet har fået det optimale ud af det overståede valg.

Venstre har stadig indflydelse

I den nye konstituering sidder den tidligere borgmester blandt andet for bordenden i det nye udviklingsudvalg.

Randers Netavis fik en snak med Claus Omann Jensen sent tirsdag aften efter generalforsamlingen, og han taler sig hurtigt varm, mens han fortæller om nogle af de resultater, som Venstre ifølge ham har stået i spidsen for de seneste fire år – og som, han mener, byen og kommunen i dag kan glæde sige over.

– Der er kommet flere nye jobs, og ledigheden falder mere hos os end på landsplan. Samtidig ser vi en tredobling af tilflyttere og salg af byggegrunde. Det skyldes en mængde af forskellige initiativer, siger den tidligere borgmester og tilføjer:

– Vi har tilført over 50 millioner kroner til 0-5 års området – blandt andet til flere hænder og længere og mere fleksible åbningstider. Vi har bygget to nye daginstitutioner, og for ganske nylig indviet fremtidens plejehjem Nyvang, som allerede er fuldt beboet, siger Claus Omann Jensen.

Han påpeger desuden, at både idrætsområdet og skoleområdet har fået tilført 7 millioner kroner årligt til investeringer i IT, lærerundervisning og inklusion samt, at man lige nu bruger 350 millioner kroner på at opdatere kommunens skolebygninger.

– Men måske allervigtigst, som en forudsætning for det hele, har vi fået styr på økonomien. Vi modtog en netto kassebeholdning som var tom. Og jeg mener tom. Nu har vi omkring 120 mio. kroner i kassen, som vi kan investere i Randers’ fremtid, lyder meldingen.

Noget tyder på, at selvom Claus Omann Jensen nu stiller sit kandidatur til rådighed for nye kræfter, har Randers ikke hørt det sidste fra den tidligere borgmester.

Kommentarer