Debat og politik

Byrådsmedlem Jens Peter Hansen ekskluderet af Venstre på grund af sine udtalelser om Nordic Waste

Foto: Randers Kommune

Efter 22 år som byrådspolitiker i henholdsvis Purhus og Randers Kommune – med en toårspause fra 2017 til 2019 – er den garvede Venstremand, Jens Peter Hansen, torsdag aften blevet ekskluderet af partiet.

Ifølge et brev sendt til Jens Peter Hansen her torsdag aften, med Venstres kommuneforening og Venstres byrådsgruppe som afsendere, skyldes ekskluderingen en mangeårig oparbejdet konflikt i partiet.

– Trods flere års forsøg på at få Jens Peter Hansen til at efterleve de regler, der gælder alle, der opstiller for Venstre i Randers, må vi desværre konstatere, at Jens Peter Hansen ikke ønsker at efterleve de anvisninger, skiftende ledelser i såvel Venstres byrådsgruppe, som Kommuneforeningen har givet nu i 2 byrådsperioder. Derfor ser vi desværre ikke anden mulighed, end at skride til handling nu, lyder det.

Ifølge brevet bliver det specifikt gjort klart, at det er Jens Peter Hansens udtalelser om Nordic Waste, som har fået bægeret til at flyde over.

Selv siger Jens Peter Hansen, at han ikke vil komme med gisninger om, hvad der yderligere ligger til grund for beslutningen.

– Det er jo deres beslutning. Men når det kommer til Nordic Waste, er jeg usikker på, hvad Venstres holdning overhovedet er, siger han.

Jens Peter Hansen fortsætter som løsgænger i byrådet allerede fra fredag morgen og beholder sin post i miljø- og teknikudvalget, og dermed har Venstre ikke længere et sæde i det beslutningsorgan.

 

 

Kommentarer