Navnenyt

Byrådsmedlem Ellen Petersen er ridder af Dannebrog

I godt 19 år har Ellen Petersen været medlem af byrådet, og i alle årene har hun arbejdet for en positiv udvikling af Randers Kommune. Nu har Kongehuset tildelt Dannebrogordenen til den 67-årige formand for beskæftigelsesudvalget

Byrådspolitikere kan modtage Dannebrogordenen, når de har været byrådsmedlemmer i 16 år. Og det har Ellen Petersen så godt og vel. Hun indtrådte første gang i byrådet i Gl. Randers Kommune tilbage i 1998 og har siden da siddet i byrådet i godt 19 år.

På baggrund af hendes mange årige virke som byrådsmedlem, har Kongehuset nu tildelt Ellen Petersen ridderkorset af Dannebrogordenen. Ridderkorset bliver overrakt af borgmester Torben Hansen og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt den 1. juli på borgmesterkontoret.

“Hjerteligt tillykke til Ellen Petersen med den flotte orden. Det er en stor ære at få lov til at overrække den til Ellen Petersen, der har gjort en meget stor indsats for borgerne, demokratiet og Randers Kommune,” siger borgmester Torben Hansen.

Positiv udvikling af Randers

Under hele sit virke har Ellen Petersen arbejdet for en positiv udvikling i Randers Kommune. Ikke mindst i forbindelse med seneste kommunalreform. Her sad hun i sammenlægningsudvalget, da den nuværende Randers Kommune blev dannet af den gamle Randers Kommune, de tidligere Purhus og Nørhald Kommuner, den vestlige del af den tidligere Sønderhald Kommune, store dele af den tidligere Langå Kommune og Havndal-området af den tidligere Mariager Kommune.

Ellen Petersen, der er medlem af Randers Byråd for Socialdemokratiet, har været formand for kultur- og fritidsudvalget i perioden 2010-2013, og siden 2018 har hun været formand for beskæftigelsesudvalget. Hun er desuden medlem af socialudvalget og økonomiudvalget.

For halvandet år siden gik Ellen Petersen på pension fra 3F, hvor hun var valgt som formand for industrien i 29 år. Inden hun blev valgt, arbejdede hun som tilskærer på herretøjsfabrikken G. Falbe Hansen.

Ellen Petersen er gift, har en datter og to børnebørn.

Kommentarer