Assentoft

Byrådet vil ikke holde flere møder på landet

Randers Byråd har besluttet, at der ikke foreløbigt skal holdes flere byrådsmøder i kommunens landdistrikter. Beslutningen blev taget på baggrund af, at der i marts som forsøg blev holdt byrådsmøde på Havndal Skole.

Normalt holder byrådet sine møder på Det Gamle Rådhus, men som forsøg var det i marts muligt at opleve byrådet i aktion på Havndal Skole. Og på mødet den 2. maj skulle Randers Byråd beslutte, om det endnu engang skulle være muligt at overvære et byrådsmøde i et af kommunens landdistrikter.

Konkret tog byrådet stilling til, om mødet den 12. juni skulle holdes på landet, men da afstemningen i byrådssalen endte uafgjort er reglerne sådan, at forslaget blev forkastet. Dermed vil der i hvert fald ikke foreløbigt blive holdt flere byrådsmøder på landet.

Ideen født i Landdistriktsudvalget

Ideen til at holde et byrådsmøde i et af kommunens landdistrikter blev oprindeligt født i landdistriktsudvalget. I forvejen holder Landdistriktsudvalget halvdelen af deres møder på landet, og det var på baggrund af erfaringer herfra, at Randers Byråd i efteråret 2016 besluttede at prøve det som forsøg.

Siden valgte forvaltningen at mødet skulle holdes på Havndal Skole. Mødet var åbent for alle og pausen var udvidet til en time, så der var mulighed for at få en snak med politikerne. Ellers blev mødet holdt som de normale byrådsmøder med debatter og afstemninger.

Kommentarer