Randers By

Byggeriet af Fremtidens Plejehjem og Daginstitution i Randers skrider frem

Byggeriet af Fremtidens Plejehjem og Daginstitution i Randers er nu så langt, at der i sidste uge blev holdt rejsegilde. Projekt er nu er døbt Huset Nyvang.

Projektet rummer i alt 60 plejeboliger for borgere med demens, fællesfaciliteter og en daginstitution med vuggestue og børnehave.

Byggeriet begynder for alvor at tage form, og visionerne om en landsby i byen står stærkt frem. Her er et byggeri som i sin grundidé er særligt tilpasset borgere med demens og deres særlige behov. Byggeriet tager udgangspunkt i den seneste viden og forskning på området, hvor især begreber som hjemlighed og genkendelighed er nøgleværdier.

Dette ses tydeligt i projektet, både i udformning af hoveddisponeringen, landskabsbearbejdningen, indre rumligheder, detaljering og materialevalg.

Tankerne om en landsby i byen kommer tydeligt til udtryk på Bytorvet, hvor butikker og aktive facader danner genkendelige motiver for en række fælles funktioner for hele byggeriet. Ved sammenbygningen med en stor ny daginstitution skabes et spændende potentiale i generationsmøder, som ikke er set før i Danmark.

Kommentarer