Fårup

Byens bedste ben sidder i byrådet

Cykelholdet består af fire travle byrådsmedlemmer. Udover Steen Bundgaard og Daniel Madié på billedet er Karen Lagoni og Jens Peter Hansen også med på holdet. Jens Peter Hansen er i USA, hvor han er hjælper i cykelløbet Race Across America

Fire politikere fra forskellige partier i Randers sprang hver dag på cyklerne til og fra jobbet i maj måned og deltog i den landsdækkende kampagne ”Vi cykler til arbejde.” De mange cykelture resulterede i en flot førsteplads.

Den landsdækkende motionskampagne ”Vi cykler til arbejde” lokker hvert år ansatte fra arbejdspladser i hele Danmark til at konkurrere med kollegaerne om at træde i pedalerne til jobbet. Kampagnen er arrangeret af Cyklistforbundet, og Randers Cykelby støtter kampagnen med lokale præmier til de hold, der har haft flest cykeldage pr. deltager. Førstepræmien, en kulturel oplevelse til Værket i Randers, blev i år vundet af de fire byrådspolitikere.

– Det var en dejlig overraskelse, at vi vandt i år, ”siger byrådsmedlem Steen Bundgaard fra Socialdemokratiet, der er én af medlemmerne i den cyklende byrådsgruppe.

Han er vild med sit tohjulede transportmiddel og bruger blandt andet cyklen i sine sommerferier, ligesom han altid deltager i Fjordløbet sammen med sin kone.

Udover Steen Bundgaard består gruppen af socialdemokraten Karen Lagoni, Jens Peter Hansen fra Venstre og Daniel Madié fra Det Konservative Folkeparti. Daniel Madié er som de øvrige medlemmer af gruppen aktiv cyklist i hverdagen.

– Det er vigtigt, at vi politikere cykler forrest, hvis vi vil have flere borgere til at træde i pedalerne, forklarer Daniel Madié og pointerer, at gruppen kan være politisk uenige om mange, men én ting står de sammen om:

– Cykling forener os på tværs af partiskel. Vi er enige om, at arbejde for at få flere borgere til at springe i sadlen til gavn for sundheden, miljøet og trængslen på vejene.

Kommentarer