Randers By

Burgere og budskaber på café Jens Otto fredag eftermiddag

Hvis man ikke lige vidste det, kunne de to folketingsmedlemmer Michael Aastrup Jensen , Venstre (tv) og Malte Larsen, Socialdemokratiet (th) sagtens forveksles med et garvet grillmester team. I dag serverede de burgere og budskaber til de sultne gæster på Café Jens Otto.

Er der to, der står sammen om at være politisk uenige, er det Socialdemokratiets Malte Larsen og Venstres Michael Aastrup Jensen, begge medlemmer af Folketinget, begge bosiddende i Randers, og begge – siden tirsdag klokken 13.13 – i valgkamp med og mod hinanden om at genvinde taburetterne på Christiansborg.

Fredag eftermiddag havde restauratør Mike Pabst inviteret de to kamphaner til at passe grillen foran Café Jens Otto og servicere caféens gæster med en omgang burgere – og politiske budskaber, som de hver især står for.

Der var fra starten nærmest Happy Hour stemning, med de to lokale folketingspolitikere bag hver sin grill og iklædt hvert sit forklæde i behørige partifaver – det ene blåt og det andet rødt.

Malte havde egentlig hjemmebanefordel, idet Café Jens Otto er navngivet efter sin placering på Jens Otto Krag’s plads som bærer navn efter den meget markante socialdemokrat, som var rigets statsminister fra 1962 – 1972, og i øvrigt født i Randers.

Maltes hjemmebanefordel lod nu ikke til at genere Michael Aastrup, der i sin egenskab som udenrigsordfører for Venstre har været på et utal af udlandsrejser, så udebane nærmest er blevet hans hjemmebane.

Begge poltikere er enige om én ting, nemlig det at man som Christiansborgpolitiker er forankret i sit lokale bagland. De er også enige om, at en række mærkesager skal løses for Randers i fremtiden, herunder blandt andet at infrastrukturen skal forbedres og at en udvidelse og støjdæmpning af E45 ved Randers bliver gennemført.

Færdighederne som grill- og burger jonglører fik flere muntre ord med fra de besøgende og mange hang ud og spiste burgere, mens de fik en snak med de to lokalt bosiddende poltikere.

Om det er mængden af valgløfter, som Malte Larsen her er ved at opremse er uvist, men både cafégæst og MIchael Aastrup gik livligt ind i debatten.

 

 

 

Kommentarer