Coronanyt

Bureaukrati forsinker penge fra hjælpepakkerne – tikkende bombe op til månedsskiftet

Erhvervslivet opfordrer regeringen til at sætte farten op i sagsbehandlingen af hjælpepakker. Fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) lyder det: Det tager tid at behandle de mange sager.

Flere interesseorganisationer meddeler, at deres medlemmer har store problemer med at få udbetalt penge fra de statslige hjælpepakker. Derfor opfordres regeringen nu til at sætte farten op i sagsbehandlingen, så pengene kan nå frem til virksomhederne, inden det er for sent.

Boghandlerkæden Arnold Busck er en af de mange virksomheder, som i ugevis har kigget i banken efter sin godkendte hjælpepakke. Men pengene er ikke udbetalt og mandag gik kæden konkurs og lukker 30 butikker.

I erhvervslivet er flere og flere desperate over, at selv om der er søgt, er der endnu ikke kommet penge fra staten. Det er særlig kritisk, da det i denne uge den første i måneden, hvor der skal afregnes udgifter som løn og husleje.

Ifølge Erhvervsministeriet er der udbetalt lønkompensation for 2,7 milliarder kroner til danske virksomheder.

– Det er rigtig godt at se, at over halvdelen af de virksomheder, der har søgt om hjælp for at undgå at fyre deres medarbejdere, allerede på nuværende tidspunkt har fået pengene til udbetaling.

– Jeg ville selvfølgelig gerne have haft, at alle virksomheder kunne få pengene med det samme, men vi har modtaget 80.000 ansøgninger på tværs af alle ordningerne, og det tager tid at behandle, skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) i pressemeddelelsen.

Ifølge ministeriet har 25.000 virksomheder søgt om lønkompensation, og omkring 14.500 har fået udbetalt penge eller modtager dem inden for de kommende dage.

– Jeg har ikke for nuværende noget at udsætte på Erhvervsstyrelsens håndtering, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Ritzau.

– Det har været en forfærdelig succes forstået på den måde, at vi nok helst havde været det foruden, at vi overhovedet kom i en situation, hvor det var nødvendigt at lave en lønkompensationsordning, siger han.

Kommentarer