Assentoft

Bredbånd i fokus på national konference i Randers

En hurtig og stabil internetopkobling opfattes i stadigt større grad som et grundvilkår for mulighederne for at leve det liv, man vil, hvor man vil. Men der mangler klarhed omkring, hvilke muligheder kommunerne har for at skabe de bedst mulige rammer for deres borgere samt fordelagtige vilkår for leverandørerne.

Det sætter Randers Kommune nu under lup ved at afholde en national konference til efteråret.

Den 18. september 2017 afholder Randers Kommune national bredbåndskonference i loungen på Bio Nutria Park. Formålet med konferencen er at få belyst og debatteret de forskellige muligheder kommunerne har for at sikre bedre bredbånd til deres borgere. Der kan nemlig være mange forskellige måder at gøre det på.

Randers Kommune har tidligere erfaret, at der var endog mange huller på det kommunale bredbåndskort, hvorfor der blev lavet et intelligent udbud, der skulle sikre højhastighedsbredbånd til kommunale adresser, et stort antal borgere samt virksomheder. Det er nu lykkedes og det betyder, at mange flere områder i kommunen i den kommende tid vil få tilbudt fiberbredbånd.

Men det er blot én måde at gøre det på. I andre kommuner er der større fokus på, at skabe gode vilkår for markedet, mens andre satser på passiv infrastruktur ved at grave tomrør ned og rejse master, der tilbydes på lige vilkår til leverandørerne. De forskellige rammebetingelser vil blive præsenteret og diskuteret, inden der rundes af med en debat om, hvordan den offentlige sektor og de frie markedskræfter kan spille sammen om at løse en vigtig samfundsmæssig opgave”

Èt synes sikkert – med regeringens målsætning om, at alle husstande og virksomheder senest i 2020 skal have adgang til mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload, så skal der radikale træk til for at indfri målet. Det håber vi, at vi kan blive klogere på den 18 september 2017 på Bio Nutria Park.

Konferencen er særligt relevant for offentligt ansatte, der arbejder med området samt politikere. Alle er dog velkomne, og det er gratis at deltage. Det endelige program vil blive offentliggjort senere. Følg med på www.bredbaand.randers.dk, hvor der løbende vil komme opdateringer.

Kommentarer