Paderup

Bosted for mennesker med handicap udvider

Beboer på Bostedet Neptunvej, Desirée Melholt Axelsen (tv), hjalp borgmester Torben Hansen med at tage første spadestik. Foto: Randers Kommune

Bostedet Neptunvej i Paderup bliver udvidet med 10 helt nye boliger. Borgmester Torben Hansen satte gang i byggeriet med et spadestik i jorden onsdag den 1. marts.

– Det er en stor dag, fordi vi nu er tættere på at realisere byrådets ambition om at styrke Randers Kommunes tilbud til mennesker med handicap, sagde borgmester Torben Hansen til de, der var mødt frem for at fejre, at byggeriet nu er gået i gang.

Desirée Melholt Axelsen, som bor på Bostedet Neptunvej, hjalp borgmesteren med at stikke spaden i jorden under en blå himmel på årets første forårsdag.

Flere boliger til forskellige behov

På Bostedet Neptunvej bor der i forvejen 48 borgere med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Om mindre end et år – lige omkring nytår – står fem dobbelthuse klar til, at 10 nye beboere kan flytte ind. Der bliver også opført en servicebygning med to aktivitetsrum, som placeres midtfor mellem de eksisterende bygninger og de nye bygninger.

– Placeringen med boligerne og servicebygningen er ikke tilfældig. De nye boliger bliver optimale for dem, som ikke altid har brug for det tætte fællesskab med andre beboere, og som har brug for at kunne vælge det til og fra. Det er jeg glad for, at vi nu stiller til rådighed. Den type byggeri vil vi bygge mere af i de kommende år, sagde Torben Hansen.

Randers Kommunes Socialområde præsenterer snart en stor boligplan, som indeholder forskellige fremtidige byggerier, som Byrådet besluttede med Budgetaftalen 2022.

– Med de nye byggerier tager vi et større ansvar for de borgere, som har forskellige udfordringer, og vi kan bedre tilbyde boliger til mange forskellige slags behov. Med andre ord betyder det, at vi bygger boliger, som bedre understøtter en høj trivsel hos dem, som bor her, sagde Torben Hansen, inden han ønskede projektet og samarbejdspartnerne rigtig god vind og godt byggevejr.

Visualiseringer over det nye bosted. Illustrationer: Randers Kommune

Kommentarer