Randers By

Borgmester Torben Hansen åbner Europamesterskabe i 5-Kegler Billard

Borgmester Torben Hansen. Foto: Randers Kommune

Den Danske Billard Union, Sport Event Denmark og Randers inviterer til billard i særklasse fra torsdag til søndag i denne uge, hvor 48 af Europas bedste 5-Kegler-spillere dyster om titlen som Europamester i en af billardsportens flotteste discipliner. 

Danmark stiller med ikke færre end 9 spillere af de 48 og der vurderes, at chancerne er store for mindst 1 dansk medalje. Favoritter til guldet må dog siges at være blandt de italienske superstjerner Andrea Quarta og Michelangelo Aniello, som har adskillige Europa- og Verdensmester titler at diske op med. Men hvis alt går som forventet, vil danske spillere som Kasper Kristoffersen, Erling Sjørup og René Hendriksen give italienerne kamp til stregen. De øvrige 6 danske spillere kan sagtens, hvis formen rammer toppen, levere lækre overraskelser. 

5-Kegler ligner meget, det i Danmark mest spillede billardspil – Skomar, som de fleste danskere kender. Derfor har Den Danske Billard Union samtidig besluttet at afholde det første officielle danske mesterskab i netop Skomar samme sted. 64 spillere dyster her om DM titlen!

Der er gratis adgang hver dag, så der er virkelig mulighed for at se nogle af Europas og dermed verdens bedste billardspillere i aktion i de smukke og historiske rammer i Ridehuset på Værket i Randers. Og hvis du også er til Skomar – så er du på rette sted! 

Torsdag: spilles der fra kl. 11 til ca. 22. – Åbningsceremoni kl.10:30. Borgmester Torben Hansen er med til at åbne Europamesterskabet 

Fredag: spilles der fra kl.9 til kl. ca. 22

Lørdag: spilles der fra kl.12-17

Søndag: afvikles finalerunderne fra kl. 10-17. 

Kommentarer