Havndal

Borgere i oprør på Facebook om Havndal Skole

Velfærdslistens krav om, at Havndal Skole genåbnes har skabt stor debat blandt borgere i Havndal.

Aktive borgere i Havndal får Facebook til at gløde, efter debatten om nedskæringen på Havndal Skole er blusset op på ny. 

Randers Netavis lagde i går onsdag en artikel ud på facebook-siden: “8970 Havndal, Østjyllands nordligste midtpunkt”, som fik debatten om lukningen af 7. til 9. klasse på Havndal Skole til at blusse op blandt Havndals borgere på det sociale medie Facebook.

Sagen er den, at Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten kræver, at syvende til niende klasse på Havndal Skole bliver genåbnet, men til Randers Netavis udtalte Christian Boldsen (V), der selv kommer fra Havndal, at det var “at stikke blår i øjenene” på borgerne. Siden artiklen blev lagt ud, er borgerne gået til tasterne på Facebook.

Facebook streng– Den gode hr. Boldsen har vist glemt, at da han gik til valg, var det med løfter om, at han ville gøre sit til, at Havndal skole blev bevaret, og udkantsbyerne ikke blev glemt. Vi ved jo alle hvordan det gik, men demens kan vel også ramme ham, skriver én borger.

– Vi skulle aldrig været flyttet til Randers kommune. Vi skulle havde blevet i Mariager fjord, men Havndal troede, at Randers ville blive meget bedre, så vi stemte for at forlade Mariager fjord kommune, skriver en anden.

– Det virkeligt pinlige er, at byrådet slipper afsted med at gennemtrumfe skolelukninger qua ulovlige procedurer, hvor V+S+DF kommer igennem med deres lusk. Tænk hvis de havde sagt alle de ting åbent inden kommunevalg. Så var det ALDRIG gået sådan, skriver en tredje.

De fleste støtter Velfærdslistens krav

Størstedelen af Havndals borgere, der udtaler sig på Facebook, støtter op om en genåbning af de ældre klassetrin på Havndal Skole. Der kom dog efterhånden også stemmer på, der støttede op om Christian Boldsen og budskabet om, at Velfærdslistens Kasper Fuhrs forslag ikke har gang på jord.

– Jeg er mindst lige så træt og ked af det, som alle andre,  fordi vi har mistet overbygningen på Havndal Skole. Men jeg er enig med Boldsen:  Kasper Fuhr er fuld af valgflæsk. Om Kasper Fuhr så blev borgmester, så får vi ikke overbygningen tilbage – det løb er kørt, siger en borger i en kommentar, der i skrivende stund har fået 8 likes.

Christian Boldsen, der bliver kraftigt kritiseret for ikke at have overholdt sine valgløfter, tog til genmæle på gruppen ved middagstid torsdag.

– Venligst oplys mig om, hvilke valgløfter som jeg skulle have afgivet, og som jeg ikke har holdt. Jeg har aldrig garanteret at overbygningen på Havndal skole kunne bevares. Jeg har derimod garanteret, at Havndal skole ikke skulle lukkes. Jeg har lovet, at jeg vil kæmpe for Havndal Skole, og der gør jeg stadig, skriver han i en kommentar, hvor han også nævner initiativer som Børnebyen, en renovering af skolen for 10-15 mio og en forbedring af skolebuskørsel fra Havndal til Grønhøjskolen.

Kommentarer