Kultur

Bogbussen besøger Mellerup til Fjordens Dag

Få demonstreret en plantelampe, der blandt andet kan fortælle, om planten mangler vand eller har brug for mere lys. Foto: Randers Bibliotek

Når Bogbussen kigger forbi Mellerup til Fjordens Dag 2023, kan børnefamilier lave frøbomber med blomsterfrø og få en demonstration af en planteradio.

Mange mennesker elsker blomster – de er både smukke og velduftende, og de er ikke mindst gode for biodiversiteten. Ved Bogbussen på Fjordens Dag kan man lave såkaldte frøbomber af ler, muld og blomsterfrø, som man ruller til en lille kugle. Børnene kan også farvelægge en fin papirspose, så frøbomben kan gives væk til nogen, der er særlig glade for blomster.

– Børnene kan også vælge at plante deres egne frøbomber i haven eller et sted i naturen tæt på, hvor de bor. Så kan de holde øje med, hvordan den spirer og se, hvilke blomster der kommer frem, siger Jørgen Ledet fra Randers Bibliotek.

Bogbussen er også vært for en demonstration af en såkaldt planteradio, der kobles til planter via sensorer og blandt andet kan fortælle, om planten mangler vand eller har brug for mere lys.

Det er Margrethe Lodahl Rolighed fra Growing CoDesign, der står for fremvisningen af planteradioerne.

Bogbussen holder ved færgelejet i Mellerup søndag den 21. maj fra kl. klokken 10 til 15. Alle Bogbussens aktiviteter er gratis og kræver ingen tilmelding.

 

Kommentarer