Uddannelse

Børnene på Fårup Skole og Børneby får nyt bordtennisbord

Mejeriernes Skolemælkslegat har som primært formål at støtte tiltag, der giver sunde og glade børn på de danske skoler. 27 skoler rundt om i landet har netop fået del i legatet.

Fårup Skole og Børneby har fået 3.900 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat, der opfylder et ”stort ønske” fra eleverne: et bordtennisbord.

Et ”stort ønske” fra børnene Fårup Skole og Børneby går nu i opfyldelse. Skolen kan nemlig købe et nyt bordtennisbord efter at have fået 3.900 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat.

”Vi er i gang med ’opdare’ skolens fællesareal. Et stort ønske fra eleverne i 3.-6. klasse er et nyt bordtennisbord, da det gamle er slidt op efter mange timers spil. Eleverne nyder at kunne spille bordtennis på tværs af køn og klasser. De arrangerer spontane turneringer med store spilleplaner, de spiller for sjov, og de spiller for at vinde. Det hele giver god stemning og masser af energi,” skriver lærer Tanja Olesen i sin ansøgning til Skolemælkslegatet.

Fårup Skole og Børneby er en af de i alt 27 modtagere af penge fra Mejeriernes Skolemælkslegat. Det uddeles to gange årligt – om foråret og efteråret – fra en samlet pulje på 200.000 kr. og gives til aktiviteter eller ting, der skaber trivsel, sundhed, fællesskab og aktivitet for elever landet over. 

Mange ønsker

Som skole eller klasse kan man anmode om op til 5.000 kr. i støtte til projekter, og et kig på denne rundes ansøgninger viser stor variation og opfindsomhed. Der uddeles midler til frugttræer og bærbuske til en nyttehave, affaldsopsamlere, bordtennisborde, læringsmaterialer til ordblinde, højbede, udekøkkener, jonglørudstyr og meget andet.  

Hos Mejeriernes Skolemælksordning glæder afdelingschef Jan Hermansen sig over skolernes lyst til at lave projekter, der kan gøre en forskel for rigtig mange elever:

”Det er en fornøjelse at kunne bidrage til at styrke børnenes fællesskab og give dem oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Vi modtog mange andre gode ansøgninger og kan kun opfordre til, at man søger på ny, når vi igen uddeler legatmidler til efteråret.”

Fakta om Skolemælkslegatet

  • Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt – om foråret og efteråret – fra en pulje på minimum 200.000 kr.
  • Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser og elevråd, hvis skolen er blandt de cirka 1.300 skoler, der er med i Mejeriernes Skolemælksordning.
  • Hver dag leverer skolemælksordningen frisk, kold mælk til cirka 90.000 børn.

Kommentarer