Kultur

BørneKultur Ugen på tur

Byt til nyt: Børn kan bytte deres legetøj når BørneKultur Ugen kommer rundt.

Kulturelt Samvirke afholder for 24.gang BørneKultur Ugen i Randers i skolernes efterårsferie. Udover aktiviteterne i Randers besøger BørneKultur Ugen forskellige byer i Randers Kommunes opland og laver spændende, sjove, anderledes og fordybende aktiviteter en hel dag i forsamlingshuse og idrætshaller. Vi kalder det ”BørneKultur på tur”, fortæller koordinator Jan Værum.

I tæt samarbejde med lokale laves en spændende dag for byens og oplandets børn og deres voksne. Der bliver gå-til-og-fra aktiviteter fra klokken 10.00 til 13.30 – klokken 13.30 sluttes dagen af med fællessang for børnene og deres voksne.Der bliver noget for de fingernemme, de kreative, de sangglade, de aktive, de spontane, de fantasifulde, de legende og dem der bare gerne vil fordybe sig, fortsætter Jan.

BørneKultur Ugen på Tur gæster i år følgende steder:

  • Mandag den 18.oktober: Ommersysselhallen i Øster Tørslev
  • Tirsdag den 19.oktober: Uggelhuse Forsamlingshus
  • Onsdag den 20. oktober: Tånum Forsamlingshus
På tur: der kan males, limes og klippes på tur.

Med på ”BørneKultur på tur” i år er Randers Bibliotek, som har en stak bøger med,der kan læses i den hyggelige bogormestol. Derudover kan børn også prøve at bygge et højt bogtårn. I boden hos ReMida Center for kreativt genbrug kan børn fremstille deres stille drømme af ReMida-materialer uanset, om du drømmer om at rejse jorden rundt eller at dykke langt ned på havets bund.

Museum Østjylland sender den lille skøre vikingfamilie Lillefolket med på tur som påklædningsdukker. BørneKultur Ugen arrangerer Byt til nyt, hvor børnene kan give, hvad de har og tage det som de kan bruge. Børnene skal medbringe det legetøj, de ikke længere leger med, men som er for godt til at smide ud og som de gerne vil give væk. Så har de chancen for at få nyt legetøj helt uden at skulle betale for det. Børnehaver og dagplejemødre er hjertelige velkomne.

I år har BørneKultur på tur også et tegnehjørne, hvor en af BørneKultur Ugens dygtige tegnere vil hjælpe dig med gode tips og tricks uanset om du vil tegne et stykke legetøj eller et bæger med popcorn.

Derudover sørger Teaterskolen Kastali’a for, at der er mulighed for, at børn kan klæde sig ud i eventyrlige kostumer og blive sminket.

Vi får i år også besøg af en gammel redningsbil fra 1961 fra Zonen Randers. Endelig serverer Nordisk Film Biografer Randers frisklavede popcorn hele dagen. Sidst men ikke mindst slutter alle tre dage af med et besøg af BørneKultur på turs lille husorkester med Karoline Budtz og Peter Elmelund, der vil spille og synge for og med alle, slutter Jan Værum.

Alle aktiviteter er gratis, da ”BørneKultur på tur” er for alle. Det skal ikke være forældrenes bankbeholdning, der afgør om børnene kan deltage, men derimod lysten til at medvirke.

Hvis man ikke allerede har fået fat i det trykte program, kan det hentes på Fritidscentret i Randers, Randers Biblioteket eller hos en af de tre værter af ”BørneKultur på tur”.

Turen er støttet af Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget Randers kommune, Radio ABC, NordiskFilm BiograferRanders, FOA, BUPL Østjylland og Landsbypuljen.

Kommentarer