Randers By

Blues og jazz klar med livekoncerter

Thomas Valter fra Jumpin’ Jacks. Foto: Kurt Helge.

Musikforeningerne Bluesnight Randers og Jazzens Venner/Jazz Randers er klar med livekoncerter igen efter pause siden december. Spillesteder må åbne igen torsdag den 6. maj, og det gør man så i Randers – rent bogstaveligt. Jazz torsdag 6. maj og blues fredag 7. maj. Begge koncerter afvikles på Underværket.

”Vi afviklede mere end 15 koncerter sidste efterår, hvor der var fornuftige restriktioner, og det gik helt uden problemer”, fortæller Christian Borg, der er formand for begge foreninger. ”Gæsterne overholdt alle formaningerne, uanset om publikum sad ved cafeborde eller på stole med afstand. Vi ved, at spillesteder kan åbne 6. maj, men vi kender endnu ikke de gældende restriktioner og afstandskrav endnu. Jeg forventer ikke, at de giver problemer, men det ville da være rart med et lille varsel og ikke bare en udmelding to dage før”.

Det bliver det dansk-svenske band Dixie For You, der får fornøjelsen af at servere den første koncert efter pausen. Som nævnt torsdag 6. maj, hvor Dixie For You præsenterer et repertoire af melodisk og traditionel jazz med New Orleans, dixie og sange fra den store amerikanske sangbog. Orkestret har 12 år på bagen og er fast inventar på mange danske og svenske festivaler, ligesom de gæster mange jazzklubber, hvor konstellationen med både yngre og lidt ældre musikere udstråler dynamik og spilleglæde.

Dixie for You består af Jeppe Zacho (sax og sang), Lars M. Nielsen (kontrabas) og Hans H. Hansen (trommer) samt svenskerne Hans Ingelstam (trombone og sang) og Claus Rydbeck (guitar, banjo og sang).

Fredag 7. maj kommer turen til trioen Jumpin Jacks, der blev årets mest spillende orkester i 2020, hvor de underholdt både på spillesteder og på gader og torve. Det blev til op mod 100 optrædener. Orkesterleder Thomas Valter ”opfandt” Jumpin’ Jacks af nød, fordi så mange ting var lukket ned. Det blev til en omstillingsparat trio, der medbragte sit eget musikanlæg og dermed kunne spille næsten hvor som helst. Og det gjorde de.

Thomas Valter er en sprudlende og dygtig sanger og kontrabassist, der præsenterer sange ofte på humoristisk vis og udstråler en smittende spilleglæde. Hos Bluesnight Randers omgiver han sig med den kendte guitarist og sanger Perry Stenbäck samt den virtouse trommeslager Andreas Svendsen. Musikken er blues med rødder tilbage til 50’erne, rockabillyblues og amerikanske bluessange, ligesom der er originalt bluesmateriale, som Jumpin’ Jacks udsender på bandets kommen album.

Både Bluesnight Randers og Jazzens Venner/Jazz Randers arbejder med mange fornyelser for den kommende sæson. Opdatering af hjemmesider, onlinesalg af både billetter og medlemskort er kommet til, ligesom foreningerne fortsat holder fast ved gratis adgang for unge under 25 år – når der er plads – og særlige arrangementer, hvor det er netop børn og unge, der bliver målgruppen. 

Kommentarer