Randers By

Blues i verdensklasse og stærk lokal jazz

Oplev Nosey Joe på Underværket 2. februar. Fremsendt foto

Bluesnight præsenterer amerikansk blues i verdensklasse, og Jazz Randers serverer byens stærkeste lokale jazzband, når de to foreninger åbner sæson 2023 på Underværket. Bernard Allison står på scenen fredag 27. januar med sine bluesguitarer og sit faste backingband, og torsdag 2. februar er det så tid til årets første jazzkoncert, hvor Nosey Joe And The Gigoloes optræder.

Efternavnet Allison klinger godt hos bluespublikummet på Randers-egnen. I 1994 gav Bernards far Luther Allison en legendarisk koncert for Djurs Bluesland på pladsen ved Drastrup, og for de fleste føltes det naturligt, at unge Bernard skulle følge i sin fars blå fodspor. Den eneste, der frarådede det, var såmænd Luther Allison selv, der bad sin søn overveje tilbuddet om et basketball scholarship, fordi livet som bluesmusiker ganske enkelt var for hårdt.

På ét punkt rettede Bernard sig dog efter sin far, som sagde til sønnen, at han ikke skulle forfalde til at holde sig til én bestemt retning indenfor bluesgenrerne. Publikum forventede af ”gamle” Allison skulle spille Chicago-blues, men han var inspireret også af Chuck Berry og soulnavne som Wilson Picket og Otis Redding, ligesom han var vokset op med gospel. Det kunne høres på Luther Allisons musik, der bragte ham i Blues Hall Of Fame.

Bernard Allison har efterlevet det gode råd fra sin far og har varieret sin musik, så den indeholder både electric blues, folk, rock, funk og R’n’B. Inspirationskilderne er udover sin far navne som Edgar Winter, Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan, Muddy Waters, Albert King, Hound Dog Taylor og Bobby Rush. Han var arbejdet med og optrådt med de fleste store navne og betragtes som en virtuos guitarist, vokalist og sangskriver med nu en snes albumudgivelser bag sig.

Nosey Joe stiler højt

Bredde og alsidighed er også kendetegnet for de seks musikere i Nosey Joe and The Gigoloes, der senest i 2021 har fyldt Underværkets sal med glade jazzentusiaster. Bandet leverer jazz, swing, boogie woogie, rhythm and blues med et stænk af rock’n’roll, og musikken er sprudlende udført med stor spilleglæde.

I de senere år er det gået stærkt for Nosey Joe and The Gigoloes, som stiler højt. Nemlig efter at være et sjovt lokalt østjysk forsøg på at samle erfarne musikere med en bred baggrund til at komme i superligaen med et udtryk og repertoire, der bliver efterspurgt i hele landet. Det er lykkedes. Ikke mindst efter at orkestret har fået det blå stempel som fast inventar på Riverboat Jazzfestival. Her har de fået stor opmærksomhed, og både antallet af publikummer og jazzarrangører er steget markant.

Nosey Joe And The Gigoloes består af sangeren og guitaristen Sune Mauricio, Lars Karmark (guitar og piano), Allan Ørberg (bas), Hans Ege (trommer), Svend Midtgaard (saxofon) og Thomas Ingemann (trompet).

Tilsammen præsenterer Bluesnight og Jazz Randers som minimum 20 koncerter i 2023. Der samarbejdes på den måde, at er man medlem det ene sted, så har man også medlemsrettigheder det andet sted. Bluesmusikken præsenterer primært på fredag, mens jazzen holder sig til den første torsdag i hver måned, når det kan lade sig gøre i forhold til helligdage og konfirmationsweekender. Gæster er selvfølgelig altid velkomne.

Alle koncerter holdes på Underværket.

Kommentarer