Debat og politik

Blomstrende forårsstemning i udviklings kommunen

Hobrovejens Skole

Debatindlæg skrevet af Arne Erikslev, formand for Randers Venstre 

Under en godt 10 kilometers løbetur rundt i byen sidst på eftermiddagen torsdag steg mit humør. Høj sol, flotte blå, gule og hvide blomster i skovbunden i vores dejlige parker og i græsplæner ved indkørsler til byen.

På turen kom jeg også forbi Hobrovejens Skole (øverste skole), hvor lokale håndværkere er i gang med en større renovering. Når der er penge til det, så skyldes det at antallet af skoler er formindsket hovedsageligt i forhold til fremtidige elevantal, så ikke alle til rådighed værende penge bruges til reparationer, men at der også bliver penge til mere it, undervisning, ERFA blandt lærerene mv.

Som medgift i skoleforliget (Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti) giver det således omsætning til håndværkere, flere ansatte, som så igen giver flere skattekroner i kommunekassen til bl.a. velfærd.

Jeg standsede også op ved den tidligere Søren Møllers Gades Skole (se nederste foto), hvor en udenbys investor har bygget en ny boligejendom i gården, ombygget en tidligere gymnastiksal og nu er i gang med en total renovering af hovedbygningen.

Det glæder mig, at ikke blot udenbys investorer, men også lokale investorer har så stor tillid til den igangværende udvikling i kommunen, at der ikke blot er enorm mange byggerier i gang, men også rigtig mange projekter undervejs.

Søren Møllers Gades Skole er opført i 1899 og tegnet af den anerkendte lokale arkitekt Jensen Wærum. Både hovedbygning og gymnastiksal er registreret med høj bevaringsværdi.
Søren Møllers Gades Skole er opført i 1899 og tegnet af den anerkendte lokale arkitekt Jensen Wærum. Både hovedbygning og gymnastiksal er registreret med høj bevaringsværdi.

Kommentarer