Land og by

Bliv klædt på til regionsrådsvalget hjemme i sofaen

Forslag til billedtekst: 259 kandidatnavne og 71 centimeters viden er på vej til alle postkasser i Region Midtjylland. Folderen husstandsomdeles 14.-15. november. Foto: Henrik Brøns, Region Midtjylland

Tænk dig om, før du ikke stemmer. 259 kandidatnavne og 71 centimeters viden er på vej til alle postkasser i Region Midtjylland.

Hvis du er ligeglad med, hvornår ambulancen kommer, hvor længe du skal vente på at få en ny hofte, hvor langt du skal køre til akutmodtagelsen, om du får en grusgrav som nabo og hvordan erhvervslivet klarer sig, så er der ingen grund til at gøre mere.

Men hvis du interesserer dig for den slags spørgsmål, så skal du bruge din stemme tirsdag den 21. november. Der er nemlig en direkte sammenhæng mellem at stemme ved regionsvalget og:

·         Have en praktiserende læge i nærheden
·         Få hjælp af ambulancen og akutlægebilen
·         Få hjælp til at rense en giftgrund
·         At holde liv i gymnasierne udenfor større byer
·         Forbedre den psykiatriske behandling
·         Kunne tage bussen i skole og på arbejde
·         Skaffe turister og arbejdspladser til regionen

Med den lange knaldgule folder HVOR LÆNGE VIL DU VENTE PÅ HJÆLP I DIN REGION? vil Region Midtjylland klæde vælgerne på til valget.

– Som formand for valgbestyrelsen går jeg op i at få så mange som muligt til at stemme. Uanset hvem de stemmer på. Med folderen vil vi sikre, at alle opdager, at der er valg. Når du stemmer, er du med til at bestemme. Stemmen er også din billet til at være utilfreds og kræve forandringer mellem valgene, siger Bent Hansen, der er regionsrådsformand og valgbestyrelsesformand i Region Midtjylland.

Den gule folder rummer en kopi af stemmesedlen til regionsrådsvalget, med navne på alle 259 kandidater, der stiller op for i alt 20 lister eller partier.

– Det er dejligt med så mange kandidater at vælge imellem. Den rigtige stemmeseddel er 90 cm. lang og alene derfor svær at overskue, hvis man først ser navnene i stemmeboksen. Hjemme i sofaen er der tid til at sætte sig ind i, hvem man vil stemme på, siger Bent Hansen, der ikke selv stiller op til valget.

Folderen fortæller også om regionens opgaver og de valg, politikerne skal træffe efter valget. De får ansvar for den samlede drift af en region med cirka 1,3 millioner borgere, cirka 30.000 ansatte og et årligt budget på knap 28 milliarder kroner.

Folderen husstandsomdeles fra tirsdag 14. november til onsdag 15. november. Læs mere om valget og regionens opgaver på www.stem.rm.dk

Kommentarer