Randers By

Bliv gåvært: Boost din sundhed og fællesskabet

Har du svært ved at komme ud på en rask gåtur, og søger du et fællesskab, hvor du samtidig kan motivere andre og få motion? ‘Bevæg dig for livet’ og Randers Kommune samarbejder allerede med en lang række frivillige gåværter. Nye gåværter kan nu komme med i fællesskabet.

Randers Kommune ønsker at give borgerne flere gode oplevelser med motion. Derfor søger kommunen nu flere gåværter, der ønsker at guide og gå forrest – uagtet om turen for eksempel er på 3,5 eller 10 kilometer.

Mange mennesker er blevet magelige i forbindelse med deres arbejds- og fritidsliv, som er fyldt med stillesiddende aktiviteter, hvilket er ren gift for vores generelle sundhed. De mange timer, der bliver tilbragt på den flade, øger risikoen betragteligt for at blive ramt af diverse livsstilsygdomme.

– Med en gåtur kan borgerne på en overskuelig og nem måde gøre noget ved egen sundhed. Det er ikke så fysisk krævende som for eksempel løb. Derudover kræver det ikke specielt udstyr, og sundhedsgevinsten er rigtig stor – siger projektleder ved Bevæg dig for livet – Randers, Jesper Jakobsen.

Gang er en fantastisk motionsform, der både styrker kondition og muskler, mens man finder ro i sindet. Flere undersøgelser viser, at almindelige motionister opnår et væsentlig sundhedsboost ved at få pulsen op i forbindelse med gåture, flere gange om ugen.

Randers Kommunes frivillige gåværter tilbyder allerede eksisterende gåhold i forskellige områder af kommunen. Nu er der mulighed for, at du kan gå forrest med dit eget gåhold i dit nærområde. Den 3. og 7. september afholder Randers Kommune infomøder for nye kommende gåværter. Du kan tilmelde dig på hjemmesiden www.randers.dk/gaavaert, hvor du også kan finde informationer om flere af de aktuelle gåhold.

– Inden forårets Corona-nedlukning oplevede vi en stor interesse for at blive gåvært, men så kom forsamlingsforbuddet, og vi måtte desværre drosle det hele ned. Lidt paradoksalt – for corona-tiden har vist, at der som aldrig før er interesse for at gå ture i naturen. Med de nuværende retningslinjer, er der til gengæld gode muligheder for at dyrke fællesskabet og gå sammen – naturligvis med den nødvendige afstand til hinanden. Derfor er det nu vores håb og ambition at få sat ekstra skub i glæden ved at gå — siger Jesper Jakobsen.

Bevæg dig for livet er et samarbejde med 20 danske kommuner – herunder Randers, Danmarks Idrætsforbund og DGI. På landsplan er projektet støttet af TrygFonden og Nordea-fonden. Læs mere om Bevæg dig for livet – Randers på www.bevægdigranders.dk

Kommentarer