112 og retsvæsen

Bjarne Overmark dømt skyldig ved Retten i Randers

Bjarne Overmark, advokat og byrådsmedlem i Randers for Beboerlisten, blev mandag kendt skyldig i, at have brudt sin tavshedspligt ved at sprede personfølsomme oplysninger.

Straffen blev udmålt til 10 dagbøder á 500,- kroner. Overmark overvejer at anke dommen Landsretten.

Sagen kom for retten på baggrund af en tiltale rejst af Østjyllands Politi mod byrådsmedlem Bjarne Overmark i forbindelse med den meget omtalte sag i Stjernehuset i Randers, hvor en mandlig pædagogmedhjælper var mistænkt for overgreb.

Overmark var tiltalt for at have sendt en mail med fortrolige oplysninger. I mailen, der er sendt til 16 modtagere, var det muligt at læse navnet på en familie med relation til Stjernehus-sagen

Før sagen har det været fremme om Bjarne Overmark kunne risikere at miste sin plads i byrådet, hvis han blev dømt skyldig. Reglerne for dette blev i 2017 ændret til at en lokalpolitiker ikke er valgbar, såfremt denne får en frihedsstraf – både ubetinget og betinget.

Da dagens strafudmåling blev i form af dagbøder, og ikke frihedsstraf, betyder det at Bjarne Overmark kan fortsætte i Randers byråd. Et resultat, som Beboerlistens frontperson selv havde forventet.

Bjarne Overmark udtalte efter dommen, at han var lidt overrasket, men slog fast, at det vigtigste for ham er, at pædagogmedhjælperen er tilbage på arbejdet igen. Bjarne Overmark angrer ikke, at han sendte den pågældende mail.

 

Kommentarer