Mellerup

Billedkunstner Lilian Karlsson udstiller i Mellerup

Se billedserie

Lørdag d. 5. oktober klokken 14.00 lukker Nørhald Kunstforening dørene op til en udstilling med malerier af Lilian Karlsson.

Lillian har en lang karriere som billedkunstner, og udstillingen i Nørhald Kunstforening er samtidig en markering af, at hun rundede 80 år tilbage i maj måned.

Udstillingen viser malerier fra hendes lange virke. En større samling af hendes værker kan desuden ses på www.lilian-karlsson.dk.

Hun henter inspiration til sine billeder i såvel de nære omgivelser ved Randers fjord som på rejser i Danmark og i udlandet. Mulighederne er mange, for der er mange oplevelser og indtryk, der har fæstnet sig. Det kan være naturen på rejse til Nordkap, op gennem Finland og med hjemtur gennem Norge. Eller en sejlads på de russiske floder. Rejser til Provence, hvor naturen og farverne er til stor inspiration.

Italien, hvor især Verona, som har den mest fantastiske opera, har betaget hende. Ture til London og Sydengland med smuk natur og ikke mindst Stonehenge. New York, hvor byens puls slår hastigt og intens døgnet rundt, betog hende fuldstændig.

– Det er ikke det jeg ser, men det, der sker inde i hovedet, der får mig til at male. Jeg maler, fordi jeg ikke med sproget kan sige det, jeg har brug for at sige. Et maleri er færdigt, når det har fået sin egen sjæl. Det svære er at fornemme, når sjælen er tilstede. Det er her en stor del af kunsten ligger, siger kunstneren.

En af styrkerne ved kunsten er netop, at den kan sige noget af det, vi ellers ikke kan finde ord for.

Der er fernisering på Lilian Karlsons værker lørdag den 5. oktober kl. 14-16 i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 18, Mellerup, 8930 Randers NØ.

Her vil der også være musikalske indslag og en lille forfriskning.

Udstillingen er åben på alle hverdage fra kl. 14 til 17, og sidste udstillingsdag er torsdag d. 7. november.

Kommentarer