Randers By

Biblioteket hjælper opgaveskrivere, der er kommet for sent i gang

På biblioteket kan studerende og gymnasieelever få hjælp til de skriftlige opgaver, der i denne tid tit stjæler deres frie tid.

Opgavetiden nærmer sig for unge gymnasieelever og studerende på de videregående uddannelser. Det mærker man især på Randers Bibliotek.

Her sidder bibliotekarerne og hjælper de studerende med at finde bøger og databaser, der kan danne grundlag for opgaver.

“Det er sjovt at hjælpe de studerende. Ofte får de en aha-oplevelse, når vi hjælper dem videre i deres opgaveskrivning” fortæller Loke Daugbjerg Andersen.

Randers Bibliotek har en tjeneste, der hedder “Book en bibliotekar”. Det er for alle, men det er især de studerende, som benytter sig af tjenesten. Selv under corona-nedlukningen kunne det lade sig gøre, da mødet med bibliotekaren foregik online via skærm eller på mail.

Hjælper dem i tidsnød

Mange studerende er i god tid, når de kontakter bibliotekaren. Men det behøver man ikke at være.

“Vi kan godt hjælpe dem, som skal skrive en opgave færdig på meget kort tid. Vi har nogle rigtige gode digitale databaser, som er lige til at gå til – og uden ventetid.” fortæller Loke Daugbjerg Andersen.

Og når bibliotekarerne på Randers Bibliotek er gået hjem efter lukketid, så kan de studerende stadig få hjælp. De kan nemlig kontakte den landsdækkende tjeneste Bibliotekarvagten, som er åben alle dage – mandag-torsdag og om søndagen er der åbent til kl. 22 om aftenen.

Personalet på Randers Bibliotek er med i vagtordningen for Biblioteksvagten, og oplever der at hjælpe studerende og gymnasieelever fra hele landet.

“Vi hjælper hellere end gerne de elever, som er i tidsnød. Der er altid noget, vi kan gøre. Også selvom der venter en hel nat med opgaveskrivning.” fortæller Loke Daugbjerg Andersen.

Fakta:

“Book en bibliotekar”

Her holder den studerende et møde med en bibliotekar. Det kan foregå ved personligt fremmøde, online, på mail eller telefon. Det kan bookes på randersbib.dk

Biblioteksvagten

Man kan komme i kontakt med Biblioteksvagten på forsiden af randersbib.dk

Bibliotekernes svar på wikipedia – bare med valide kildehenvisninger. Et godt sted at starte sin kildesøgning.

randersbib.dk/digital – Her kan den studerende selv finde frem til de relevante databaser

Kommentarer