Debat og politik

Bedrag

Debatindlæg af læser Morten Sørensen

Hvis ordentlighed, personlig integritet og værdighed er noget, som man har nemt ved at gå på kompromis med, er der for tiden store muligheder åbne for en i lokal politik. Man kan blive den lokale partiformand for f.eks. de konservative, og man kan få stor fremgang blandt vælgerne. Man skal bare vælge det vigtigste emne i valgkampen, i dette tilfælde en Klima- eller Østbro, og så fortælle vælgerne, at ens kandidater står frit i spørgsmålet. Budskabet: Man kan sagtens være for en Østbro hos de konservative, også selvom lederen er for en Klimabro. Herefter vil kandidaterne for en Østbro tale deres sag og få stemmer på det. På den måde fik denne formand og tilhænger af Klimabroen marginalt flere stemmer end partiets nummer to, en Østbrotilhænger – med begge standpunkter i posen hos de konservative altså næsten dobbelt så mange stemmer.

Tricket er så, at undlade at fortælle sandheden til både kandidaterne og vælgerne – nemlig at man IKKE kan være for en Østbro som konservativ. At man som kandidat, umiddelbart efter valget, skal skrive under på en politik, man er lodret imod, og som man, med lederens velsignelse, er gået til valg på – og er blevet valgt på.(..) Man skal med andre ord være villig til at føre både ens kandidater og vælgerne bag lyset for at opnå ens resultater.. Men så er der også fremgang og gode poster i sigte. Så længe det går, i det mindste. Man skal bare være villig til det.

Hvis man ikke er villig til det, så må man, som Christina Kjærsgaard (Østbrotilhænger og nu tidligere konservativ), sande, at det koster at stå ved, hvad man har fortalt og lovet vælgerne. Det koster poster, og det koster tilsvining for at lave et partiskift. At hun betalte prisen frivilligt er beundringsværdigt og samtidigt trist. Det er den slags integritet, vi har brug for her i byen, alle steder, men i det aktuelle byråd bliver typer som hende først løjet for, så udnyttet og til sidst kasseret efter brug. Tak for kaffe.

I øvrigt er det min holdning, at Randers skal være en uddannelsesby.

Kommentarer