Erhverv

Bauhaus Randers går til kamp mod mangel på elevpladser

Foto: Mange unge vælger uddannelse uden at kende til jobbet, der venter efter endt uddannelse. Derfor kommer eleverne i Bauhaus’ elevuddannelse hele vejen rundt i varehuset og prøver kræfter med alle afdelingerne.

Mangel på elevpladser og begrænset kendskab til jobfunktioner efter endt uddannelse. Det er nogle af de udfordringer, Bauhaus i Randers går til kamp mod med en særlig elevuddannelse.

Der er generelt mangel på elevpladser i Danmark i disse år. Derfor slår Bauhaus Randers nu et slag for at gøre opmærksom på byggevarehuskædens elevuddannelse, som en mulighed for ambitiøse unge med mod på handel, håndværk og daglig kontakt med kunderne.

– Vi er en stor virksomhed med 17 varehuse i Danmark, og vi vil gerne tage samfundsansvar ved at tilbyde lærepladser, som der generelt er mangel på, fortæller Stefan Lautrup Skurup, HR-chef i Bauhaus.

Uddannelse er for vigtigt til gætterier

Manglen på elevpladser er imidlertid ikke den eneste udfordring, de unge står overfor. Ifølge Bauhaus er det også et problem, at mange unge vælger uddannelse uden at have konkret kendskab til jobbet, der venter bagefter.

– Mange unge vælger uddannelse ud fra formodninger om, hvad det efterfølgende job indebærer. Men beslutningen er alt for vigtig til at blive baseret på gætværk og formodninger. I vores elevuddannelse kommer eleverne hele vejen rundt i de forskellige afdelinger, siger Stefan Lautrup Skurup.

Værdien af at komme hele vejen rundt gennem uddannelsen bekræftes af Mats Stjernholm, der siden 2017 har været elev i Bauhaus i Randers.

– Det er fedt at komme rundt og se alle aspekter af forretningen. Der er kæmpe variation mellem de forskellige afdelinger. I afdelingen for belysning har mange kunder brug for inspiration, mens kunderne i trælasten typisk har hele projektet skitseret og målt op. Man skal gribe hver kunde og situation forskelligt an, og det er vildt spændende, siger Mats Stjernholm.

Udveksling og karrieremuligheder

Eleverne kommer imidlertid ikke kun rundt i de forskellige afdelinger i varehusene. Det er nemlig ikke unormalt at elever, der ønsker det, bliver sendt på udveksling til et andet land.

– Bauhaus er en international virksomhed med over 260 varehuse i lande i hele Europa, og vi har et rigtigt godt forhold mellem landene. Vi har ofte udveksling af elever med især Island og Norge, og vi arbejder lige nu på at skabe en fast ordning, siger Stefan Lautrup Skurup og fortsætter:

– Vi ser elevuddannelsen som en indgang til en bred vifte af karrieremuligheder. Uanset om du vil specialisere dig i en bestemt afdeling eller gå efter en lederposition, er elevuddannelsen det rigtige sted at starte, fortæller Stefan Lautrup Skurup.

Glade medarbejdere er en god forretning

Hos Bauhaus mener man, at en god medarbejderkultur ikke blot gør arbejdspladsen bedre, men samtidig også er en god forretning og en nødvendighed i fremtiden.

– En god medarbejderkultur gør det sjovere at gå på arbejde, men det gør også forretningen bedre. Glade og veloplagte medarbejdere er bedre til at hjælpe og rådgive, og det kan mærkes hos kunderne, siger Stefan Lautrup Skurup.

Kommentarer