Langå

Bæredygtighedsflaget fejres med høstfest i Børnehuset Langå

Der er høstfest i Børnehuset Langå i morgen tirsdag den 20. september klokken 17-19 og pressen er inviteret. Børn, personale og forældre fejrer Børnehusets arbejde med verdensmålene, der er blevet anerkendt ved, at de har fået tildelt det Grønne Flag af Friluftsrådet. Med høstfesten fejrer de også, at de nu er færdige med at høste det frugt og grønt, børnene har set gro hele foråret og sommeren.

Hele ugen har Børnehuset Langå høstet de afgrøder, der i løbet af foråret og sommeren har groet på deres legeplads. Tirsdag den 20. september bliver høsten fejret med en høstfest, som også markerer, at Børnehuset har fået tildelt det Grønne Flag af Friluftsrådet for pædagogernes arbejde med at formidle verdensmålene i børnehøjde.

“Kommunens daginstitutioner er dygtige til at arbejde med verdensmålene i børnehøjde, det viser de hele året. Men lige præcis i Børnehuset Langå, gør de en flot indsats ved at have fokus på de verdensmål, der relaterer sig til naturen. De lærer blandt andet børnene, hvordan de med en klimaindsats i hverdagen kan bidrage til at passe bedre på naturen, de sørger for at udnytte maden og mindske madspild og alle børnene ved, at vindmøller laver energi – de har sågar lavet deres egen vindmøller og fornemmet hvor meget energi, der er i vinden,” siger Mogens Nyholm, der er formand for børne- og familieudvalget i Randers Kommune.

Bæredygtighedsflaget sendes til tops

Bæredygtighedsflaget eller det Grønne Flag, som det hedder, tildeles af Friluftsrådet, der kigger på daginstitutionernes arbejde med verdensmålene. Børn og voksne har arbejdet sammen om at lære om vandets vej, spise af naturen og skabe biodiversitet på udeområderne.

“Vi er utroligt glade og stolte over at modtage det Grønne Flag fra Friluftsrådet. Vi har meget skøn natur i baghaven, og både børn og pædagoger nyder at lege og lære i den. Vi sørger for at udfordre børnene på deres sanser, motorik og læring uanset deres alder. Det skal selvfølgelig fejres i forbindelse med vores høstfest, som også markerer vores arbejde med verdensmålene. Jeg glæder mig og ved, at børnene ser meget frem til festen,” siger Inge Mette Hjort der er pædagogiske leder i Børnehuset Langå.

Det er også en stolt udvalgsformand, der ser frem til en festlig aften i høstens tegn:

“Det er en del år siden, jeg har været til en rigtig høstfest, så takker meget for, at jeg må deltage i festlighederne i Langå. Jeg er simpelthen så stolt af børnenes arbejde og glæder mig til at se på alt det, de har arbejdet med og høre, hvor dygtige børnene er blevet. De kan helt sikkert lære vi voksne noget om nødvendig vilje og engagement til at nå i mål med en bæredygtig klode. En vilje og et engagement, der i høj grad er brug for både lokalt, nationalt og globalt,” siger Mogens Nyholm.  

Program: 

17.00 Børn, pædagoger og forældre mødes omkring flagstangen og hejser bæredygtighedsflaget for første gang

  • Fællessang – Marken er mejet
  • Tale af pædagogisk leder Inge Mette Hjort
  • Tale ved udvalgsformand Mogens Nyholm

17.30 Børn, pædagoger og forældre fordeles på stuerne og fejrer høsten og bæredygtighedsflaget med medbragt mad 

19.00 Festen slutter

 

 

Kommentarer