Assentoft

Assentoft Silo: Tørken vil udløse negativ kædereaktion i industrien

Foto: Assentoft Silo A/S

Den langvarige tørke, vi i år har haft herhjemme, tegner til at give landmændene en dårlig høst og dermed lavere indtægter. Det giver igen lavere økonomisk råderum til investeringer – og dermed lavere salg hos de virksomheder der leverer til landbruget.

Hos Assentoft Silo spår direktør Anders Damgaard, at den tørre sommer, vi har haft, vil påvirke virksomhedens salg de kommende år. Det skriver Børsen mandag.

– Det er klart, at landmændene finansielt skal have luft for at investere i en ny silo – og have et pengeinstitut med på ideen. Det giver et hul, hvis egen høst er ringe, og det bliver dyrere at købe foder ind udefra. Og det gælder også selvfølgelig på vores øvrige markeder som Finland, Sverige og Tyskland, siger han til avisen.

Assentoft Silo A/S på Silovej i Assentoft producerer siloer og tanke til landbruget og industrien. Virksomheden blev grundlagt i 1940 af Bertel Bjerre Jensen og blev i 1960 overtaget af dennes svigersøn Carl Damgaard Nielsen. I perioden 1987-1994 var fabrikken ejet af Dronningborg Maskinfabrik, og siden 1994 har virksomheden været et selvstændigt aktieselskab, der i dag har Anders Damgaard Nielsen, søn af Carl Damgaard Nielsen, som administrerende direktør.

I begyndelsen producerede virksomheden træsiloer, men har siden 1967 produceret gastætte stålsiloer. I dag producerer, leverer og monterer virksomheden udelukkende siloer i stål til forskellige opbevaringsformål indenfor landbrug og industri. En del af produktionen eksporteres, primært til nabolandene.

Kommentarer