Asferg

Asfergborgerne strømmede til åbning af Min Købmand

Se billedserie Asfergs nye købmand, Claus Fisker, holdt en tale forud for åbningen af butikken lørdag. I talen adresserede han blandt andre sine tre døtre, Maja (8), Marie (12) og Signe (13), som med Maja i spidsen (hun står klar med saksen) skulle forestå snoreklipningen. Se billedgalleriet. Foto: Randers Netavis

Lørdag stimlede Asfergborgerne sammen om på p-pladsen ved købmandsbutikken til en længe ventet begivenhed, og med ordene “1 2 3 klip” var åbningen af Min Købmand en glædelig realitet.

Lørdag formiddag lidt i 10 strømmede Asfergborgerne til byens købmandsbutik. Her knapt et halvt års tid efter, at Spar gik konkurs, var en ny købmand nemlig klar til at slå dørene op til butikken, som nu hedder ‘Min Købmand’.

Mens bestyrelsesmedlemmer for støtteforeningen gik rundt og skænkede kaffe til de mange fremmødte, stillede den nye købmand, Claus Fisker, sig op på en mælkekasse og holdt en lille tale – tydeligt rørt over at have nået denne milepæl.

– Lad mig bare sige det med det samme, der har været udfordringer. Der er ting, der mangler, fordi nogen har fjoget i det, og så er der andre ting, som mangler, fordi vi har fjoget i det. Men nu er vi på den anden side, og om lidt er vi i gang, sagde han blandt andet.

Han takkede de mange, som havde hjulpet med at få projektet op at stå, og alle der havde hjulpet undervejs, og han takkede Asfergborgerne for at bakke op og tage godt imod ham.

Familien fik også et par kærlige ord med på vejen for at have støttet ham og for at have undværet mand og far i mange timer de seneste mange uger. Det var da også Claus Fiskers tre døtre, som havde fået æren af at klippe den røde snor. Noget især yngstebarnet, Maja på 8 år, var både stolt og nervøs over; og hun klarede det fint som saksefører.

– Værs’god at komme indenfor, råbte den ligeså stolte far og nykårede købmand, da snoren var klippet; og så kunne de mange mennesker langsomt bevæge sig ind og tage den ‘nye’ butik i øjesyn, hapse smagsprøver og finde de mange åbningstilbud, hylderne bugnede med.

Artiklen fortsætter under billedet…

Personalet tog sig godt af kunderne og sørgede for at alt klappede – også selvom der var nogle tekniske udfordringer de første par timer. På billedet ses fra venstre: Regitze, Emil, Jasmin, Matilde og Pernille. Foto: Randers Netavis

Positive reaktioner

Efterhånden fyldtes gangarealerne mellem hylderækkerne af folk, som også benyttede lejligheden til at få en sludder om løst og fast, men der blev også udvekslet meninger om sortiment og indretningen af butikken.

Avisens udsendte talte med flere af de fremmødte,  som over en kam var glade for, at byen havde fået butikken tilbage, og den generelle udmelding var også, at man var klar til at støtte op med lokale indkøb, så den forbliver i byen.

– Det er dejligt at se, at der er et bredt og pænt udvalg af varer i butikken, mente Inger Marie Korgaard, som talte med Helle Rasmussen.

De er begge lokale borgere og havde imødeset åbningen med spænding, siden de deltog i borgermødet 30. januar. Og førstehåndsindtrykket var godt, var de enige om.

– Der skal bare være varer på hylderne og i køledisken, også selvom man først kommer hjem sidst på eftermiddagen. Det er vigtigt, fastslog Helle Rasmussen.

De kunder, avisen talte med, var klare i holdningen på, at den lokale opbakning er vigtig, nu hvor man har fået butikken tilbage.

– Vi vil bestemt handle hernede, også selvom nogle varer skulle blive en smule dyrere, men vi holder selvfølgelig øje med priserne. For os er det ligeså vigtigt, at varerne er i orden, og at der er nok af dem, fortæller Henrik Jacobsen.

Han tilføjer, at familien også har et par ønsker til sortimentet.

– Vi vil gerne købe økologisk, så det vil vi kigge efter, og så har vi en særlig ost, vi godt kunne tænke os i butikken, så den vil vi helt klart foreslå købmanden at få hjem, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet…

Kasserer i Støtteforeningen Vestergade 16, Annette Møller, delte sammen med den øvrige bestyrelse kaffe og smagsprøver ud til kunderne. Her får hun sig en snak med Henrik Jacobsen, som håber, at mere økologi og en helt bestemt ost finder hylderne hos Min Købmand i Asferg. Foto: Randers Netavis

God start

Claus Fisker fik henvendelser på selve dagen fra de opmærksomme kunder, som fortalte ham om ønsker og eventuelle mangler i butikken.

– En mand gjorde mig opmærksom på, at vi ikke havde batterier i butikken. Noget så elementært havde vi overset, fordi vores leverandør af el-artikler ikke havde det på listen. Så det skal vi have hjem i en fart. Dem kommer vi også selv til at mangle, griner købmanden, som i øvrigt er meget tilfreds med åbningen.

– Der har ikke været helt så travlt søndag, men jeg kan se, at vores omsætning alligevel overstiger sidste år med over 20 procent, så jeg klager bestemt ikke, lyder meldingen.

Mandag, tirsdag og onsdag er der 20 procent på alle varer i butikken, så der forventer han, at der bliver fornyet travlhed. Og så glæder har sig til at få lukket de ‘huller’, der måtte være i sortimentet og endnu mere til at kunne begynde at levere lokal, fersk kvalitetskød fra Gassumslagteren.

– Jeg glæder mig til at få den kvalitet i køledisken, og så giver det en helt anden fleksibilitet med hensyn til levering og opfyldning, som jeg ser meget frem til, slutter Claus Fisker.

Kunderne fyldte gangarealerne i den festklædte købmandsbutik i Asferg til åbningen lørdag formiddag. Der var en festlig stemning, hvor folk også benyttede lejligheden til at få sig en god sludder. Foto: Randers Netavis

Kommentarer