Erhverv

AP Pension vil bygge nyt domicil på Shell-grunden. Første lejer er på plads

Illustration: AP Pension

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, køber ny grund centralt beliggende i Flodbyen Randers, hvor selskabet vil opføre kontor- og ejendomsdomicilet, Bryggen, på i alt 3.650 kvadratmeter fordelt på otte etager. Og den første lejer er allerede på plads, idet Sydbank flytter sin Randers-filial til Flodbyen, når den kommende ejendom står klar.

Da AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og Randers Kommune sidste år indgik en aftale om at stifte det fælles arealudviklingsselskab, Flodbyen Randers P/S, forpligtede AP Ejendomme sig til at købe 27 procent af byggeretterne i det store udviklingsprojekt, der skal omdanne Flodbyen Randers fra havneområde til en moderne og central bydel lige ved Gudenåens udmunding ved Randers Fjord. Men udover det, som AP Ejendomme har forpligtet sig til at bygge på, har selskabet nu købt den såkaldte Shell-grund i Flodbyen, hvor man vil opføre kontor- og ejendomsdomicilet Bryggen. 

Den kommende ejendom skal både rumme erhverv og boliger, og den første lejer er allerede på plads. Sydbank vil nemlig flytte sin nuværende Randers-filial til Bryggen, når ejendommen står endeligt opført. Den nyindkøbte grund er en del af yderligere 23 procent af byggeretterne, som AP Ejendomme kan vælge at købe af arealudviklingsselskabet, og AP Ejendomme har nu valgt at udnytte denne mulighed.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder sig over aftalen med Sydbank, der lejer sig ind på to etager i den kommende ejendom, hvor der blandt andet også vil komme 11 lejligheder.  

– Vi er meget glade for, at Sydbank vælger, at deres Randers-filial i fremtiden skal være i Flodbyen Randers. Vi har store forhåbninger til hele Flodby-projektet. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med, at Sydbank kan se de mange fordele, der er ved at være placeret i Flodbyen. Vi har indgået en langvarig aftale med Sydbank, som vi er sikre på, at begge parter vil få gavn af, fortæller Peter Olsson, der samtidig forklarer, hvorfor AP Ejendomme køber yderligere byggegrunde i Flodbyen ud over det, som selskabet er forpligtet til:

– Vi mener, at hele området byder på et enormt stort potentiale. Derfor har det ikke været en svær beslutning for os at købe denne grund, som vi ser som en rigtig god investering. Vi tror på, at både erhvervsliv og borgere vil kunne se de mange kvaliteter, der er i projektet, og med tiden er vi overbeviste om, at Flodbyen bliver et centralt punkt i hele regionen. Derfor vil vi heller ikke udelukke, at vi kommer til at købe flere grunde i Flodbyen, siger Peter Olsson, der ikke ønsker oplyse, hvor meget AP Ejendomme har betalt for grunden, der har en samlet størrelse på 1.620 kvadratmeter. 

Med det kommende lokationsskifte for Sydbanks Randers-filial vil banken give kunderne den bedst mulige oplevelse i nye moderne rammer. 

– Det er vigtigt for os, at vores kunder har en let og enkel adgang til vores filialer. Derfor har vi valgt, at vores Sydbank-filial i Randers skal være en del af Flodbyen, hvilket den bliver på en meget markant placering. Den kommende ejendom passer ideelt i forhold til de moderne behov, som vi mener, at vores filialer bør indeholde. Samtidig med at beliggenheden vil komme vores kunder til gavn. Vi er overbeviste om, at vi med den kommende flytning får skabt helt optimale rammer for vores filial i Randers, siger filialdirektør Michael Lejsgaard Jensen, Sydbank i Randers.

Ifølge direktør i arealudviklingsselskabet Flodbyen Randers P/S og projektchef i AP Ejendomme, Jesper Plauborg, er der godt gang i realiseringen af Flodbyens første del. 

– Vi har fart på realiseringen af første etape i udviklingsplanen for Flodbyen. Her bliver Bryggen et vigtigt knudepunkt sammen med de kommende byggerier langs områderne Trangstræde og Bolværksgrunden. I henhold til udviklingsplanen bygges der omkring det nyligt flyttede Havnegadekryds i seks-ni etager. Flodbyen vil også her være garant for, at byggerierne bliver af høj kvalitet og med udadvendte funktioner i stueetagerne, der henvender sig til byens liv og den nye byforbindelse med f.eks. café eller lignende, siger Jesper Plauborg, der oplyser, at der fortsat er ledige erhvervslejemål i ejendommen.

Aftalen er betinget af den videre lokalplanproces i Randers Kommune, byrådets endelige vedtagelse af lokalplanen samt relevante tilladelser. Udarbejdelsen af lokalplansforslaget forventes igangsat i starten af 2024.

 

Kommentarer