Randers By

Liberal Alliance: Den grimme sandhed

Anders Burlund er repræsentant for Liberal Alliance i Randers Kommune

Anders Burlund fra Liberal Alliance i Randers mener ikke, at Torben Hansens (S) debatindlæg hænger sammen, når han kritiserer borgelig politik.  

Torben Hansen fra Socialdemokraterne skriver tirsdag morgen, at ”lavtlønnede kun vil arbejde, hvis de får mindre – mens dem med gode lønninger kun vil arbejde, hvis de får mere. Det hænger simpelthen ikke sammen.”

Jeg er naturligvis helt enig. Det hænger simpelthen ikke sammen, det Torben Hansen skriver. For ingen borgerlige politikere påstår, at lavtlønnede kun vil arbejde, hvis man giver dem mindre. Det, de borgerlige politikere påpeger, er det faktum, at mange økonomisk får for lidt ud af at tage et arbejde. At tage et arbejde betyder for en stor del af kontanthjælpsmodtagerne, at mange af de supplerende ydelser, man har mulighed for, vil bortfalde. Dertil kommer yderligere udgifter eksempelvis til transport, og med et skattetryk som det danske betyder det kort sagt, at det for rigtig mange mennesker ikke kan betale sig at tage arbejde.

Ingen borgerlige påstår, at dem med gode lønninger kun vil arbejde, hvis de får mere. For dem med gode lønninger arbejder rigeligt i forvejen. 5000 sygeplejersker og 5000 skolelærere betaler topskat. Men hvis man eksempelvis fjernede topskatten, ville flere få råd til eksempelvis at skifte vinduerne i deres hjem. Det kommer den lokale tømrer til gode, da denne nu får mere arbejde, idet flere ønsker at istandsætte deres bolig. Det betyder, at tømreren skal ansætte flere medarbejdere og eventuelt flere lærlinge. Det giver beskæftigelse. På den måde kommer det alle til gode. Torben Hansen skriver ligeledes, at den sociale ulighed er et stort etisk problem, at det er skidt for den sociale sammenhængskraft, den sociale mobilitet, den økonomiske vækst og uddannelsesniveauet. Derfor kan det naturligvis undre, at Torben Hansen selv som MF’er under Thorning Schmidt-regeringen var med til at give topskattelettelser til ”de rigeste”.

Sidst, men ikke mindst, påpeger Torben Hansen, at regeringen har afskaffet fattigdomsgrænsen. Men ærlig talt, så giver OECD’s fattigdomsgrænse ingen mening. Ifølge udregningsmetoden er der således også fattige i Monaco, da millionærerne der har markant færre penge til rådighed end milliardærerne. Det giver jo ingen mening.

Kommentarer