Randers By

Analyse: Sådan får du påskerejsen billigere

Påsken er tidspunktet på året, hvor du måske allermest har brug for en ferie efter en hård og kold vinter, men det kan blive en unødig dyr fornøjelse hvis du selv planlægger rejsen fremfor at kontakte et rejsebureau, det viser en undersøgelse lavet af Forbrugerrådet Tænk

Påsken er en oplagt tid at rejse i. Påsken 2019 ligger i uge 16. Skærtorsdag falder den 18. april, mens 2. påskedag – den sidste helligdag – er den 22. april i uge 17. De fleste af os har nogle dage fri, og da der stadig er et stykke tid til sommerferien, kan vi passende få gjort noget ved rejsetrangen med en kort tur til udlandet.

Selvom internettet har gjort det muligt selv at finde og booke rejser og ophold rundtom i verden, kan det dog godt betale sig at kontakte et rejsebureau. Det viser en undersøgelse som Forbrugerrådet Tænk lavede i 2017.

Ifølge undersøgelsen kunne rejsebureauer i tre ud af fire tilfælde tilbyde rejsende en bedre pris, end danskerne selv kunne stykke ferien sammen til.

Når du kontakter et rejsebureau, er pakkerejsernesamtidig dækket af pakkerejseloven, som giver en ekstra sikkerhed, hvis noget skulle gå galt. Planlægger man derimod selv ferie, er der ikke nogen at klage til, det er mere tidskrævende og i mange tilfælde er det faktisk også dyrere, fordi bureauerne har fordelagtige aftaler med hoteller, flyselskaber og andre transportudbydere

Find de lokale rejsebureauer i FIND FIRMA

Sikkerhed hos registreret rejsebureau

Pakkerejseloven stiller sikkerhed for alle rejsende, der booker pakkerejsen hos et dansk registreret rejsebureau. Derfor er det også vigtigt at huske, at den rejsende ikke har samme sikkerhed, hvis man selv sætter sig ved computeren og booker for eksempel via en international bookingportal.

Danskernes ti mest populære rejsemål i påskedagene sidste år var: 

  1. London
  2. Malaga
  3. Barcelona
  4. Alicante
  5. Rom
  6. Madrid
  7. Berlin
  8. Nice
  9. Budapest
  10. Paris

Kommentarer