Debat og politik

Alternativet i Randers har valgt spidskandidat

Frederik Glerup Christensen er valgt som spidskandidat for Alternativet i Randers.

Tirsdag aften holdt den lokale afdeling af Alternativet årsmøde og opstillingsmøde. Spidskandidat til det kommende byrådsvalg i november er Frederik Glerup Christensen.

På opstillingsmødet blev der indtil videre kun valgt én kandidat, men partiet påregner at afholde et opstillingsmøde senere på året, hvor der vælges flere kandidater. Frederik Glerup Christensen siger til Randers Netavis, at han håber på, at der kan blive opstillet fire byrådskandidater.

Alternativet stiller ikke op med en borgmesterkandidat, men vil højst sandsynligt pege på Charlotte Broman Mølbæk (SF) eller Torben Hansen (S).

– Når vi skal pege på en borgmester, så peger vi egentligt på det politiske projekt der ligger bagved. For os er det essentielle, at borgmesteren vil arbejde for en mere bæredygtig og tillidsfuld kommune, som vægter at styrke de tillidsbaserede relationer mellem borger og det offentlige, oplyser Frederik Glerup Christensen.

– Nok vil vi i Alternativet gøre mange ting anderledes, og nok kunne det være spændende selv at stræbe efter en borgmesterpost, men jeg tror at Randers vil være i rigtig gode hænder, hvis Charlotte eller Torben kan få flertal bag sig forklarer den nyvalgte spidskandidat.

Alternativet i Randers lægger vægt på, at partiet på en række punkter er anderledes end andre partier.

– Vi vil gerne forsøge at gøre politik til et rart sted at være. Vi ved jo, at når folk har det rart og godt og føler sig trygge samt føler, at man lytter til dem så har de også lyst til at give mere af sig selv. Det er i hvert fald vores oplevelse, forklarer Frederik Glerup Christensen.

Partiets mærkesager bliver besluttet senere. I øjeblikket er der lavet et inspirationskatalog med ideer, som skal udvikles i politiske laboratorier. Hele Randers bliver i den forbindelse inviteret til at komme med input i Alternativets proces mod at udvikle et politisk program, selvom det primært vil være partimedlemmer, som er medlemmer af de politiske laboratorier.

Partiet vil i den forbindelse invitere fagfolk, og andre personer med stor indsigt i de enkelte emner, til at deltage.

– Hvis du personligt er uenig i den politik og mærkesager, som medlemmerne vælger, vil du så være tvunget til at føre den politik, som medlemmerne pålægger dig?

– Det gode ved Alternativet er, at vi altid er bundet op på vores værdier, debatdogmer og manifest. Det er de tre pejlemærker, som vi arbejder med. Så jeg tror ikke på, at jeg kommer til at stemme for noget, som jeg egentlig er imod, fordi processen i de politiske laboratorier skal gerne ende ud i nogle visioner og konkrete mærkesager hvor alle i lokalet har været medvirkende til at skabe nogle målsætninger påpeger Frederik Glerup Christensen.

Inden byrådsvalget i november håber Alternativet at afholde mindst tre politiske laboratorier. Det første vil allerede finde sted den 23. marts. Herom kan du læse mere på Alternativets facebook-side.

 

Kommentarer