Langå

Alternative lysfester erstattede Luciaoptog på skoler i Randers

Eleverne og lærere fejrede Luciadagen med masser af lyscirkler og sang i skolegården. Foto: Randers Kommune

Eftersom Covid-19 har sat en stopper for det traditionsrige Luciaoptog på skolerne i Randers, har flere skoler erstattet optoget med lys-events. På Østervangsskolen i Randers startede skoledagen den 11. december med masser af levende lys og Luciasang fra højtalere.

For at fejre den alternative Luciadag havde Østervangsskolen bedt alle elever om at tage et tomt syltetøjsglas med i skole samt et stearinlys. De tændte lys stillede eleverne i cirkler rundt i skolegården. Til tonerne af Luciasangen, som eleverne i 3. klasser havde indsunget, stod eleverne med behørig corona-afstand klassevis og lyttede til sangen, inden det ringede ind til første time:

”Vi vil gerne holde fast i traditionen, da Luciaoptoget jo er en fortælling om lyset, der giver håb til alle, der har det svært. Det er der særligt behov for i disse tider, hvor mange elever jo ikke kan holde jul med dem, de gerne vil holde jul sammen med på grund af corona,”  fortalte skoleleder Peter Nellemann, og tilføjede:

”Desuden er det jo den sidste dag inden jul, hvor eleverne fra 5. klasse og opefter må være på skolen, inden de skal hjem og fjernundervises på grund af Covid-19 restriktionerne. Lyseventen er derfor en god anledning til at samles om lyset i håbet om, at vi alle sammen snart kan være sammen igen, når smittetrykket falder.”

Der blev også afholdt alternative Luciaevents på Tirsdalen Skole, Langå Skole, Fårup Skole, Østervangsskolen, Bjerregrav Skole, Asferg og Oust Mølleskolen.

Kommentarer