Helsted

Aftenåbent er win win for demente og pårørende

Carl Erik Engelbrechtsen spiller bordtennis på Borupvænget.

På demenstilbuddet på Borupvænget er der stort fokus på bevægelse og fysiske aktiviteter, som hjælper brugerne med at vedligeholde funktionsevnerne. Der er altid en fysioterapeut til stede, som laver forskellige former for træning såsom gang på trapper, øvelser i at rejse og sætte sig og sjove fysiske aktiviteter for alle.

– Jeg får et par timer til en hyggelig middag og et glas vin med en veninde, og Carl Erik er i så godt humør, når han kommer hjem, fortæller Dorit Vagtborg. Hun sætter stor pris på den tid, hun har til sig selv, når hendes mand benytter sig af aftentilbuddet for mennesker med demens på Borupvænget.

– Ja, når man har spillet bordtennis hver anden dag i seks år, så kribler det jo lidt i fingrene, siger Carl Erik Engelbrechtsen og mindes kollegietiden på jurastudiet i Aarhus, efter han har svinget battet mod både en af de andre brugere og fysioterapeuten på aftentilbuddet på Borupvænget.

Carl Erik hygger sig med at mødes med andre mennesker med demens og personalet i aftentilbuddet, hvor der er er fokus på fysiske aktiviteter, fælles madlavning og socialt samvær. Også Carl Eriks hustru sætter stor pris på arrangementet.

aftenaabentdemens
Carl Erik Engelbrechtsen prøver motionscyklen af.

– Jeg kan næsten ikke lokke ham med ud på en gåtur derhjemme, men her er det noget andet. Og han kommer hjem i godt humør, griner og fortæller om alt det, de har lavet, fortæller Dorit Vagtborg, som bruger tiden for sig selv til at tage til pårørendearrangementer på Rosenvænget eller til kvalitetstid med en god veninde.

Aftentilbuddet har åbent hver 1. og 3. mandag i måneden, og der er mulighed for transport fra hjemmet til Borupvænget og tilbage igen.

Tryghed for de pårørende

Brugerne er desuden med til at forberede aftensmaden, som de spiser i fællesskab. I dag skærer Birthe Hvass grøntsager til en salat, mens Jens Jensen anretter en jordbærtrifli med flødeskum og makroner til dessert. Jens’ hustru er også blandt de pårørende, der nyder tiden, mens Jens hygger sig på Borupvænget.

– Normalt tænker jeg altid på, at jeg skal skynde mig hjem, hvis jeg er nogen steder om aftenen – det behøver jeg ikke, når Jens er her. Jeg ved, at han er sammen med nogen, der kan tage sig godt af ham. Det er meget trygt, siger Lis Jensen.

Hvis man er interesseret i at høre mere om aftentilbuddet, kan man kontakte Demenstilbuddet på Borupvænget på tlf. 8915 2414.

Kommentarer