Randers By

Aftale med Randers Havn om køb af arealer er på plads

Arealerne ved Street Food og havnekontoret er ifølge aftalen et af de første, som Randers Kommune overtager.

Aftalen er en vigtig milepæl i realiseringen af Flodbyen Randers, da havnearealerne udgør en stor del af det kommende byudviklingsområde. Randers Havn er i gang med at flytte sine nuværende aktiviteter til nye arealer længere mod øst, og med aftalen er vilkår og pris for Randers Kommunes overtagelse af arealerne nu på plads.

”Jeg vil gerne takke Randers Havn for et utroligt godt og konstruktivt samarbejde siden de første tanker om at få byen til vandet meldte sig. Det er afgørende for realiseringen af Flodbyen Randers, at havnen er med hele vejen, og det er afgørende for byen, at vi også har en velfungerende havn i fremtiden. Nu har vi en konkret aftale om overtagelse og køb af arealerne, som matcher den gradvise udflytning af Randers Havn, og det er en fuldstændig afgørende forudsætning for den videre realisering af Flodbyen Randers,” siger Torben Hansen, der er borgmester i Randers Kommune.

Randers Kommune og Randers Havn underskrev formelt overtagelses- og købsaftalen tirsdag (8. december 2020) efter godkendelse i både havnebestyrelsen og byrådet. Med aftalen er vilkår og pris for Randers Kommunes overtagelse af arealerne nu på plads.

Ifølge aftalen overtages havnearealerne i fire etaper i takt med, at de nuværende havnevirksomheders lejekontrakter udløber. Første etape, som er de indre havnearealer ved Street Food og havnekontoret, overtager Randers Kommune allerede næste år. Og sidste etape, som er Sydhavnen, overtages i 2036.

Gode rammer for ny havn

”Randers Kommune og Randers Havn arbejder i fællesskab for at realisere Flodbyen Randers under hensyn til eksisterende virksomheder og arbejdspladser på havnen. Aftalen er resultatet af en rigtig god proces, og den danner et godt grundlag for det videre samarbejde om realiseringen af Flodbyen. Samtidig ser jeg frem til at fortsætte vores arbejde og fokus på at sikre gode rammer for den nye havn,” siger Daniel Madié, der er formand for Randers Havn.

Ifølge loven skal kommunen og havnen handle til markedsværdi. Prisen for arealerne er derfor beregnet af en ekstern mægler med udgangspunkt i, hvad arealerne skal bruges til i fremtiden.

Flodbyen Randers er det største byudviklingsprojekt i Randers Kommunes historie. Visionen er at skabe en ny bydel med plads til 7-8.000 indbyggere, hvor der skal være nærværende natur, en tilgængelig vandkant for alle, en varieret og forbundet by samt et mangfoldigt by- og hverdagsliv. Projektet er et af Danmarks mest ambitiøse, for det skaber ikke blot en ny, attraktiv bydel i det unikke floddelta ved Gudenåen og Randers Fjord. Det vil også sikre Randers By mod fremtidige oversvømmelser og løse væsentlige udfordringer med infrastrukturen.

Læs mere om Flodbyen Randers på www.flodbyen.randers.dk

Kommentarer