Harridslev

Afgangselever fejret i Hald og Mellerup

På CSV i Hald blev afgangselever og pårørende lykønsket af skoleleder Poul Erik Bloch.

De unge afgangselever med særlige behov på CSV i Hald og på Mellerup Skolehjem blev i denne uge fejret.

Der var fest og glade dage for de 16 afgangselever på CSV i Hald og fire afgangselever i Specialindsats for Børn og Unge på Mellerup Skolehjem, da de i den forgangne uge blev fejret for deres indsats.

På CSV i Hald, som huser ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov (STU), foregik fejringen i skolens lokaler torsdag 25. juni med fællessang, en tale ved skoleleder Poul Erik Bloch, overrækkelse af beviser, efterfulgt af reception.

– Det er en stor dag og en meget festlig begivenhed, som betyder meget for eleverne. De har hver især udfordringer at kæmpe med, og det har været en stor udfordring at nå hertil. De er kommet fra folkeskolen, og nu står de og er unge voksne. De er gået igennem en kæmpe udvikling, og for mange af dem er det en stor sejr at have gennemført en ungdomsuddannelse – fortæller Poul Erik Bloch, skoleleder på CSV i Hald.

Afgangseleverne havde grundet corona-restriktioner fået lov til at invitere tre familiemedlemmer med til afslutningen, og i år var receptionen delt op i to med ensrettede indgange og udgange, håndvask og håndsprit og med den korrekte afstand mellem stolene.

– De har udviklet deres personlige og sociale færdigheder, som de kan bruge i voksenlivet ift. hvordan de skal bo, beskæftigelse og fritidsliv. Stort tillykke med uddannelsen og tillykke til de pårørende, som har bakket op og fulgt de unges udvikling – slutter Poul Erik Bloch.

Fejring på Mellerup Skolehjem
Også i Specialindsats for Børn og Unge på Mellerup Skolehjem blev fire afgangselever mandag 22. juni fejret, efter de havde fået deres årskarakterer. De måtte desværre undvære eksamener på grund af Corona.

– De har arbejdet målrettet hen imod eksamen, som desværre blev aflyst, og de havde glædet sig til at vise, hvad de har lært. Alligevel fandt de motivationen, for de er blevet bedømt med årskarakterer, og de er kommet flot igennem de fag, de normalt skulle have været oppe i – fortæller Ingelise Kjær Thomsen, dansk- og engelsklærer på Mellerup Skolehjem.

– Dimissionen betød rigtig meget for eleverne og også for forældrene, som alle er meget stolte og lettede. Stemningen til dimissionen var super god, og det var rørende at se, hvor meget det betyder, at de unge lykkedes med det her. Stort tillykke med den flotte præstation – slutter Ingelise Kjær Thomsen.

Kommentarer