Assentoft

ADVARSEL: Pas på hvad du klikker på mandag på jobbet.

Sådan ser skærmen ud, hvis man er uheldig og har klikket på et virus-befængt link fra fredagens store hackerangreb.

Det var måske held i uheld, at det omfattende hackerangreb ramte Danmark i fredags, hvor de fleste virksomheder var lukkede.

Men heldet kan vise sig at være kortvarigt, idet de farlige links kan dukke frem på computeren mandag morgen, når danskerne er tilbage på jobbet.

Det er heldigt og lidt utroligt, at danske virksomheder tilsyneladende er sluppet uden skrammer efter fredagens globale hackerangreb.

Det fastslår Kim Aarenstrup, øverste chef for Rigspolitiets center for cyberkriminalitet, over for Politiken. Han siger til avisen:

– Det her virker som et bredspektret angreb, der sigter på alt og alle, og så vidt vi ved, er der er op mod 99 lande, der er blevet ramt på den ene eller anden måde«, siger han.

Han råder direkte folk til at lade være med at klikke på de mails, før man har vished for at virksomhedens computere er virusbeskyttet. Det gælder også klik på mails, der ikke ser mystiske ud. For det kan være svært at skelne, hvad der er hvad. Hvis man holder klikfri mandag, så kan hackere ikke komme videre med deres forehavende, siger Kim Aarenstrup til Politiken.

Kommentarer