Randers By

Åndehul for travle forældre åbnet i Gråbrødrestræde

Se billedserie Julie Nielsen er idékvinden bag Familiehuset i Gråbrødrestræde, der her ses sammen med sin kæreste Frederik Ipsen. Fotoserie: Jan Szwed.

Babyer rimer på barnevogne og bleskifte, og det er ikke altid lige nemt, at planlægge en shoppingtur eller komme rundt i byen med de helt små. Det besluttede Julie Nielsen at gøre noget ved, og hun har gemmen flere år ønsket et sted, hvor familier har tid til hygge og nærvær når de var i byen. 

Idéen er nu blevet til virkelighed, og fredag blev dørene slået op til Familiehuset i Gråbrødrestræde nummer 10, hvor småbørnsforældre, der har brug for et sted at give bryst eller flaske, eller et sted at skifte ble, nu kan tage en pause i shoppingræset.

Familiehuset er non profit og får hjælp af frivillige kræfter og en jordemor. Lokalerer er uden beregning udlånt af en anden lokal kvinde, Anne Skøt, der tidligere har haft en tøjbutik på adressen. I første omgang er adressen udlånt i tre måneder.

Hver tirsdag vil familiehuset byde på morgenmad – sponsoreret af Føtex – ligesom der vil være forskellige aktiviteter. Apoteket og Ønskebørn er blandt de andre af byens forretningsdrivende, som bakker op om projektet.

Familiehuset har åbent fra 10-17.30 i hverdagene og 10-14 om lørdagen.

Se nyhedsindslag her fra TV2 Østjylland.

Kommentarer